Spaan: 'Nemen we Blind meer kwalijk dan andere spelers? Ik denk het wel'

door Bart Veenstra 69

Bron Het Parool

Spaan: 'Nemen we Blind meer kwalijk dan andere spelers? Ik denk het wel'

door Bart Veenstra 69

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan heeft het in zijn column in Het Parool - mede aan de hand van statistieken - opgenomen voor Daley Blind. De linksback van Ajax en het Nederlands elftal krijgt vaak kritiek te verwerken, al is dat volgens Spaan lang niet altijd terecht.

In zijn column zoekt Spaan naar antwoorden op de vraag waarom Blind vaak de speler is die de meeste kritiek krijgt. De journalist komt allereerst met enkele 'verbazingwekkende cijfers' van Blind en Dumfries: 'Aantal duels: Blind 13, Dumfries 8. Gewonnen duels: Blind 9, Dumfries 3. Balveroveringen: Blind 8, Dumfries 5. Balverlies: Blind 10, Dumfries 28.'

'Nemen we Blind meer kwalijk dan andere spelers?'

Spaan concludeert terecht dat Blind statistisch gezien beter speelde dan Dumfries. 'Toch blijft het opgeheven buitenspel na twee minuten aan hem kleven. Nemen we Blind meer kwalijk dan andere spelers? Ik denk het wel. Depay verloor ver in de tweede helft twee ballen met als gevolg een tegendoelpunt plus een levensgevaarlijke situatie waarmee de Amerikaan niet kon omgaan omdat hij niet kan voetballen', zag de columnist.

'Het is niet zo gek dat Blind zich ergert aan kritiek op hem die vaak niet terecht is, zie boven', gaat Spaan verder, waarna hij antwoord geven op eerdergenoemde vraag. 'Vermoedelijk straalt hij weinig uit wat een voetballer populair maakt bij tietenmannen en sommige analisten. Bovendien is hij intelligenter dan de meesten. Dat stoort tietenmannen en sommige analisten ook.'

Blind was in het achtste finale-duel met de Verenigde Staten van grote waarde voor het Nederlands elftal. De linksback scoorde de 2-0 en gaf later in de wedstrijd de assist op de bevrijdende 3-1.

Verwacht jij dat Nederland binnen 90 minuten wint van Argentinië? Zet in en ontvang 3,60 keer je inzet terug als het elftal van Louis van Gaal wederom wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.