Bruggink vergelijkt situatie Blind bij Ajax en Oranje: 'Onder Van Gaal is er geen ruimte'

door Jesse ter Haar 24

Bron ESPN

Bruggink vergelijkt situatie Blind bij Ajax en Oranje: 'Onder Van Gaal is er geen ruimte'

door Jesse ter Haar 24

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Arnold Bruggink ziet bij het Nederlands elftal een andere Daley Blind dan bij Ajax, zo laat hij blijken bij WK-Praat op ESPN. De analist heeft het vermoeden dat Louis van Gaal bij Oranje de duidelijkheid biedt waar het in Amsterdam nog weleens aan ontbreekt.

'Alfred Schreuder ziet Daley Blind voetballen op de buitenkant – is vaste basisspeler bij het Nederlands elftal - en hij zit bij Ajax op de bank', begint Bruggink zijn verhaal. 'Hij voelt bij Ajax toch dat er ruimte inzit. Onder Van Gaal is er geen ruimte. Iedereen weet dondersgoed wat zijn taak is. Als je daarover gaat mopperen, dan zeg je: we hebben het hier van tevoren over gehad.'

Zaterdag was Blind nog trefzeker voor het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten, maar Bruggink zag een andere Ajacied het initiatief nemen in het feestgedruis. 'Over Berghuis wordt snel gezegd dat hij weleens vervelend kan doen wanneer hij op de bank zit, maar hij was de gangmaker. Dat is leuk om te zien en het zegt vaak ook wel iets', stelt de oud-international vast.

De selectie van Nederland

Oud-Ajacied Marciano Vink kijkt op zijn beurt niet gek op van de betrokkenheid van de wisselspelers van het Nederlands elftal. 'Het is – denk ik – een hele hechte groep. Hoe lang zitten ze al bij elkaar?', vraagt hij zich af. 'Af en toe komt er een speler bij en die wordt gelijk opgenomen. Je hoort van die gasten die er dan bij komen hoe fantastisch ze in deze groep zijn opgenomen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.