Blind rende na goal naar vader Danny: 'Er komt zoveel emotie los en dan doe je soms een beetje raar'

door Brent Tomassen 23

Blind rende na goal naar vader Danny: 'Er komt zoveel emotie los en dan doe je soms een beetje raar'

door Brent Tomassen 23

Laatst geüpdatet

Daley Blind wist tegen de Verenigde Staten het net voor de derde keer in zijn interlandcarrière te vinden. Na zijn goal rende de verdediger naar zijn vader Danny, die de functie van assistent-bondscoach bekleedt, maar hij werd uiteindelijk opgevangen door Wout Weghorst.

'Ik had twee gedachtes. Ik wilde naar mijn vader toe rennen, maar die ging op een gegeven moment weer zitten. Toen dacht ik aan Wout Weghorst', vertelt Blind aan De Telegraaf. 'Die poetste laatst na de training mijn schoenen en zei toen: ’Ik poets je schoenen. Dan ga je een goaltje maken.'

Blind vervolgt: 'Toen stond Wout daar vooraan en dacht ik: dan pak ik jou. Daarna ben ik nog even naar mijn vader gelopen. Die was druk met zijn werk bezig. Ik zei niks, ik pakte hem vast. Ik weet dat hij heel nuchter is en niet te veel wil laten blijken van het vader-zoon-moment, maar we genieten er samen wel degelijk van. Er komt zoveel emotie los en dan doe je soms een beetje raar. Het is pure emotie. Zo vaak scoor ik niet en als je op zo’n moment belangrijk kunt zijn voor het elftal, is dat fantastisch. Ook voor jezelf is het natuurlijk geweldig om te scoren op een WK.'

Nederland zal in de kwartfinale van het WK het Argentinië van oud-Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico treffen. De Argentijnen versloegen Australië met 2-1 door doelpunten van Lionel Messi en Julian Álvarez.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.