Mühren geeft drie Ajacieden een voldoende na winst op de VS: 'Dan verdien je een aardig cijfer'

door Cristian de Jong 9

Bron De Telegraaf

Mühren geeft drie Ajacieden een voldoende na winst op de VS: 'Dan verdien je een aardig cijfer'

door Cristian de Jong 9

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal won afgelopen zaterdag in de achtste finale van het WK van de Verenigde Staten. Oranje plaatste zich daarmee voor de kwartfinale, waarin Argentinië de tegenstander zal zijn. Tegen de Verenigde Staten was er plek in de basis voor drie Ajacieden. Deze drie Ajacieden worden door Arnold Mühren in De Telegraaf beoordeeld.

Daley Blind kan met opgeheven hoofd terugkijken op het duel in de achtste finale. De verdediger speelde een puike wedstrijd en wist zelfs de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Daarnaast was Blind aangever bij het derde doelpunt van Oranje. 'Dan verdien je al een aardig cijfer. Maar Daley kwam tegen de VS echt in zijn kracht te spelen. De ruimte lag tenslotte op de flanken. Dit werd daardoor de wedstrijd van de "wingbacks", want zo zijn ze die gaan noemen geloof ik.' Mühren geeft Blind uiteindelijk een keurige 7,5.

Ook Jurriën Timber kan terugkijken op een goede wedstrijd. De talentvolle verdediger stond defensief zijn mannetje. 'Nederland ging zover terug, vooral in de eerste helft, dat het niet lastig was om als verdediger je taak uit te voeren. Daarom had Jurriën het niet lastig', vertelt Mühren, die Timber ook goed zag doordekken. 'Dat doet hij graag en dat helpt.' Hiermee verdient Timber een 6,5 van Mühren.

De derde Ajacied die in de basis stond was Davy Klaassen. De aanvallende middenvelder maakt het minste indruk, volgens Mühren. 'Hij straalde niet genoeg uit'. zegt hij. 'Normaal wil hij ook in het zestienmetergebied opduiken maar ik heb hem maar weinig keren in zijn kracht gezien', aldus Mühren. De oud-voetballer geeft Klaassen daarom ook een matige 5,5.

Verwacht jij dat Nederland binnen 90 minuten wint van Argentinië? Zet in en ontvang 3,60 keer je inzet terug als het elftal van Louis van Gaal wederom wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.