Spaan: 'Hoogste tijd voor een onderzoek door concurrent KPMG naar Mosman'

door Bart Veenstra 100

Bron Het Parool

Spaan: 'Hoogste tijd voor een onderzoek door concurrent KPMG naar Mosman'

door Bart Veenstra 100

Bron Het Parool

Henk Spaan vindt het de hoogste tijd voor een onderzoek naar Ajax-commissaris Annette Mosman. Dat schrijft hij in zijn column in Het Parool. Dit onderzoek moet dan wel gedaan worden door een concurrent van KPMG, zo laat Spaan weten.

'Volgens een rapport van KPMG, waar Annette Mosman ooit "associate partner"" was, heeft Sven Mislintat niets misdaan', begint Spaan zijn verhaal. 'Hij werd bij Ajax gecontroleerd door RvC-lid Mosman, thans bestuursvoorzitter van de APG, een uitvoerende instantie op pensioengebied. Ze gaat daar over meer dan 500 miljard euro aan te beleggen gelden.'

'Ten eerste bestaat het niet dat zo iemand tijd heeft voor een relatief kleine organisatie als Ajax, ten tweede zou de uitkomst van dit rapport gestuurd kunnen zijn', schrijft Spaan, waarna hij laat weten dat iemand als Moman zich in haar functies geen fouten kan permitteren op managementgebied.

'Ik wil er niet mee zeggen dat Mislintat toch corrupt zou zijn', vervolgt de columnist. 'Sommige mensen zouden het uitbesteden van zo’n onderzoek aan een vorige werkgever misschien wel als corruptie of belangenverstrengeling kunnen zien. Het is de hoogste tijd voor een onderzoek door een concurrent van KPMG – dat nauwe banden heeft met APG – naar het gedrag van Mosman.'

Onderzoek naar Mislintat

Ajax liet KPMG onderzoek doen naar de transfers van de club in de afgelopen zomer. Destijds was Sven Mislintat nog de directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club. Ajax liet eerder deze week weten dat Mislintat niet op strafbare feiten is betrapt, al werd wel duidelijk dat hij solistisch te werk is gegaan. Bij meerdere transfers ging hij meteen akkoord met een vraagprijs die hij vernam via een tussenpersoon. Overleg met toenmalig trainer Maurice Steijn, de scouting of toenmalig voetbalcommissaris Jan van Halst was er nauwelijks. De RvC liet maandag ook weten dat men werkt aan een verbetering van het totale gebrek aan 'checks en balances' binnen de club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.