Spaan geniet van goed spelend Ajax: 'Spelvreugde ging gepaard met efficiëntie'

door Bart Veenstra 77

Bron Het Parool

Spaan geniet van goed spelend Ajax: 'Spelvreugde ging gepaard met efficiëntie'

door Bart Veenstra 77

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan is zeer te spreken over het optreden van Ajax van zondagmiddag tegen FC Groningen. De Amsterdammers wonnen met 6-1 en Spaan zag onder meer Steven Bergwijn, Antony, Edson Álvarez, Devyne Rensch, Dusan Tadić en Kenneth Taylor uitblinken.

'Heel Ajax was goed, Bergwijn werd Man of the Match. Zijn eerste doelpunt was technisch gezien het mooist: bal op de borst en boem', begint Spaan zijn column in Het Parool. 'Wat ik ook mooi vond, was de verstandhouding tussen de vleugelspitsen. Na het prachtige doelpunt van Antony was Bergwijn de eerste die in zijn armen sprong.'

Spaan zag dat het ook anders kon met aanvallers die elkaar mogelijk wat minder gunnen. 'Vergelijk het eens met de attitude van Mbappé na de overwinning van PSG op Montpellier. Neymar blonk uit en schoot een penalty binnen, nadat Mbappé er eentje had gemist. Volgens mij moet Mbappé hem nog steeds feliciteren.'

'Álvarez voetbalde weer eens de pannen van het dak'

'Van chagrijn was bij Ajax geen sprake', zag Spaan het aan. 'Spelvreugde ging gepaard met efficiëntie. Álvarez voetbalde weer eens de pannen van het dak en Rensch leek als een raket uit zijn vormdal gelanceerd te zijn door de aankoop van een Mexicaanse concurrent. Taylor en Tadić liepen een hoeveelheid ‘valse meters’ waar Manchester United een puntje aan kon zuigen', doelt Spaan tot slot op het feit dat het Manchester United van manager Erik ten Hag het afgelopen weekeinde wederom liet afweten. Op bezoek bij Brentford werd met 4-0 verloren.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.