'Schreuder gaat niet snel wat anders doen, ook niet als het niet lukt'

door Gino Haverkamp 56

Bron NU.nl

'Schreuder gaat niet snel wat anders doen, ook niet als het niet lukt'

door Gino Haverkamp 56

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder is geen man van concessies. Zo typeert oud-collega Michel Jansen hem in gesprek met NU.nl. Jansen was in 2014 en 2015 assistent van Schreuder bij FC Twente en herkent beslissingen die de Ajax-coach nu neemt uit zijn FC Twente-tijd.

Schreuder was coach van een toentertijd onrustig FC Twente, waar bestuurlijke perikelen de boventoon voerden. Door de onrust en matige prestaties van een FC Twente wat toen nog als een topclub gezien, kreeg Schreuder ook te maken met ontevreden fans die vroegen om een ontslag. Bij Ajax zijn veel fans ook niet blij met Schreuder en het vertrek van Daley Blind, wat waarschijnlijk is voortgekomen uit onmin tussen de twee, heeft daar niet aan meegeholpen.

Jansen kijkt er niet van op dat Schreuder het aandurft om een populaire Ajacied als Blind te passeren. De verdediger werd voor het WK met regelmaat op de bank gezet door de oefenmeester. 'Of je Daley Blind bent of niet, hij zet je er gewoon naast. Dat zegt wat over de persoon Alfred. Hij houdt heel erg vast aan zijn filosofie', vertelt Jansen. 'Alfred stond bij Twente wel open voor anderen, maar je moet hem wel écht overtuigen. Hij gelooft heel erg in zijn manier van denken, trainen en spelen. Hij gaat niet snel wat anders doen, ook niet als het niet lukt.'

'Hij liep constant vooraan en zocht niet naar excuses'

Hoewel er veel kritiek is op Schreuder, verwacht Jansen niet dat de oefenmeester zelf de handdoek in de ring gooit. Schreuder is volgens zijn oud-collega geen opgever. 'Bij Twente viel me op dat Alfred geen opgever is. Hij liep constant vooraan, zocht niet naar excuses en bleef vol overtuiging tot de laatste minuut knokken. Dat straalde hij ook naar de groep uit, hoe groot de weerstand ook was.'

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.