Roelfs over puntenverlies Ajax: 'Ze zijn gewoon laconiek'

door Bauke van Elk 7

Bron NOS Voetbalpodcast

Roelfs over puntenverlies Ajax: 'Ze zijn gewoon laconiek'

door Bauke van Elk 7

Bron NOS Voetbalpodcast

Laatst geüpdatet

Ajax kwam niet goed voor de dag tegen AZ en verloor voor de tweede keer dit seizoen een thuiswedstrijd in de Eredivisie. In de NOS Voetbalpodcast gaan commentatoren van de omroep in op de verliespartij in de Johan Cruijf ArenA.

Presentator Arno Vermeulen richt zich tot zijn collega's als men kritisch is over het spel van de Amsterdammers: ' In september zei elke Nederlander dat Ajax met twee vingers in zijn neus landskampioen ging worden.' Ook legt hij voor dat Ajax deze week de volle score behaalde in de Champions League. Jan Roelfs denkt te weten hoe het dan toch komt dat de Amsterdammers de nodige punten verspeelt in de Eredivisie. ' Ze zijn gewoon laconiek, ik weet niet of ongemotiveerd het juiste woord is.

'Het neigt af en toe naar gemakzucht, ik weet niet of het desinteresse is maar zovan 'we doen het wel'. Volgens de commentator werkt Ajax er niet genoeg voor om resultaten te halen. Hij benadrukt dat het tegen ploegen als AZ en FC Utrecht dan te weinig is. Ook ziet hij in het team dat men elkaar verwijt en dat er gezucht wordt in het elftal.

Gemakzucht reden voor andere elf?

Mocht de gemakzucht een reden zijn voor het onnodige puntverlies in de Eredivisie dan pleiten de commentatoren voor afwisseling in de basis van Ajax. Al is het wel een lastige kwestie. 'Maakt misschien niet uit voor Feyenoord-uit maar als je ziet dat het niet gretig genoeg is wat er in het veld staat?' Zo geeft Roelfs aan. Toch ziet hij ook dat de basiself geweldig voetbal kan spelen en dus is het een lastige kwestie voor de trainer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.