'Raar dat Bosz niet geraadpleegd is als Mislintat hem een kundige trainer vond voor Stuttgart'

door NielsOpdam 144

Bron Voetbalpraat

'Raar dat Bosz niet geraadpleegd is als Mislintat hem een kundige trainer vond voor Stuttgart'

door NielsOpdam 144

Bron Voetbalpraat

Laatst geüpdatet

Tijmen van Wissing vindt het opmerkelijk dat Sven Mislintat Peter Bosz niet heeft benaderd voor de functie van hoofdtrainer bij Ajax. Dat vertelt de journalist van RTV Oost donderdagavond in Voetbalpraat op ESPN. Naar verluidt neigt de directeur voetbalzaken naar een ervaren trainer uit het buitenland.

'Het publiek schreeuwt om Peter Bosz, Heitinga bungelt en moet ook nog even derde worden met Ajax', schetst Van Wissing de situatie bij Ajax. De journalist ziet dat er veel onrust is binnen de club. 'Ik zou zeggen: Geef in ieder geval duidelijkheid aan Heitinga voor die laatste weken. Nu wordt hij daar elke keer weer mee geconfronteerd. Het lijkt mij op een gegeven moment een onwerkbare situatie voor Heitinga.'

Dat Bosz niet wordt benaderd voor de functie van hoofdtrainer is volgens Van Wissing opmerkelijk. 'Zou Van der Sar de komst van Bosz toch tegenhouden? Het is toch raar als Mislintat Bosz een kundige trainer vindt voor Stuttgart, dat Bosz niet eens geraadpleegd is? Daar moet toch ook nog een vinger in de pap zitten van Van der Sar.' Toen Mislintat technisch directeur bij Stuttgart was, wilde de Duitser Bosz binnenhalen als hoofdtrainer, zo vertelde de trainer eerder.

Maduro: 'Heitinga is een Ajax-jongen, dus je moet hem betrokken houden bij de club'

Hedwiges Maduro ziet dat John Heitinga in een moeilijke situatie zit bij Ajax. De oud-Ajacied weet niet of Heitinga moet aanblijven als trainer van het eerste elftal. 'Het is wel een Ajax-jongen, dus je moet hem betrokken houden bij de club. Maar wil hij dat zelf? Dat is moeilijk om in te vullen.' Als Ajax door zou willen gaan met Heitinga, dan had de club dat al bekendgemaakt, denkt Maduro. 'Als dat het plan was, hadden ze dat toch allang gezegd? Voordat hij begon had je dat kunnen zeggen...'

Weet Ajax zich tegen AZ te herpakken na dubbele teleurstelling tegen PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.