'Mislintat neigt naar ervaren trainer bij Ajax en richt zich nadrukkelijker op het buitenland'

door NielsOpdam 724

Bron Algemeen Dagblad

'Mislintat neigt naar ervaren trainer bij Ajax en richt zich nadrukkelijker op het buitenland'

door NielsOpdam 724

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat neigt naar een ervaren trainer bij Ajax en richt zich in zijn zoektocht steeds nadrukkelijker op het buitenland. Dat schrijft het Algemeen Dagblad woensdagavond. Volgens het medium zijn er twijfels over John Heitinga en zet Ajax een streep door de naam van Peter Bosz.

Tijdens zijn presentatie vertelde de nieuwe directeur voetbalzaken nog dat Heitinga op poleposition lag. 'De jonge trainer is inmiddels echter ingehaald, zo bevestigen ingewijden', schrijft het medium. 'De nieuwe directeur voetbalzaken Mislintat, die meteen zag hoe Ajax tot twee keer toe van PSV verloor, heeft inmiddels geconcludeerd dat John Heitinga wel talentvol is, maar nog de benodigde ervaring ontbeert voor de zware trainersklus die wacht in Amsterdam.'

Mislintat ziet in Nederland weinig geschikte alternatieven. 'Dat betekent dat Heitinga, maar ook Bosz intern niet beschouwd worden als de meest geschikte opties.' Peter Bosz werd gelinkt aan de baan, maar Mislintat geeft de voorkeur aan een andere trainer. 'De kans dat er bij Ajax komend seizoen een buitenlandse coach voor de groep staat, is zeer ­reëel', schrijft het AD.

'Mislintat weet inmiddels dat hij sportief en financieel minder troeven heeft om een gerenommeerde coach binnen te halen'

Daardoor is de kans erg groot dat Ajax 25 jaar na het ontslag van Morten Olsen weer een buitenlandse trainer voor de groep krijgt. 'Mislintat weet inmiddels dat hij, nu de club is afgegleden naar de derde plek, sportief en financieel minder troeven heeft om een gerenommeerde coach binnen te halen. Dat de Duitser daarvoor met een landgenoot op de proppen komt, is niet aannemelijk', besluit het medium.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.