Pot: 'Uitshirt is de grote verliezer'

door BvdPloeg 11

Pot: 'Uitshirt is de grote verliezer'

door BvdPloeg 11

Laatst geüpdatet

Het uitshirt van Ajax heeft volgens Menno Pot een onherstelbare schade opgelopen na het mislopen van de titel. Dat schrijft hij in een column in Het Parool.

Wat Ajax zondag in Doetinchem overkwam, vond ik buitengewoon zielig voor mensen als Amin Younes, Mike van der Hoorn en niet in de laatste plaats mijzelf, maar het allerzieligst vond ik het voor het nieuwe uitshirt dat Ajax ten doop hield: stoer marineblauw met de drie Amsterdamse andreaskruisen op borst en buik, in grote, krachtig-nonchalante verfvegen', begint Pot.

'De eerstvolgende keer dat Ajax dat shirt aantrekt, zal een pavlovreactie volgen: o ja, godskolere, Doetinchem - en het zal in één klap herfst zijn. Dat is jammer, want de eerste reacties waren opmerkelijk positief. Ajaxsupporters die enthousiast zijn over een nieuw uitshirt; dat komt ongeveer even vaak voor als een volledige zonsverduistering. (...) Op de dag dat de verkoop begon, fietste ik langs de fanshop bij de Arena. Bomvolle winkel, uitshirts als warme broodjes, een deejay die lelijke hoofdpijntechno draaide, kortom: we waren er blij mee. Veel Amsterdammers koppelen de kruizen aan de drie Amsterdamse karaktertrekken die in de wapenspreuk van de stad worden opgesomd: 'Heldhaftig. Vastberaden. Barmhartig'. Barmhartig? Richting De Graafschap en PSV zeker? Heldhaftig en vastberaden? Ammehoela.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.