'Misehouy heeft nu nog de kans om ontwikkeling en geduld boven geld en vergetelheid te verkiezen'

door Bart Veenstra 87

Bron Voetbal International

'Misehouy heeft nu nog de kans om ontwikkeling en geduld boven geld en vergetelheid te verkiezen'

door Bart Veenstra 87

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Freek Jansen - hoofdredacteur van Voetbal International - is van mening dat Gabriël Misehouy (Ajax) en Isaac Babadi (PSV) er goed aan zouden doen om hun contracten bij hun huidige clubs te verlengen. Op dit moment beschikken beide talenten over een aflopend contract en zodoende dreigen Ajax en PSV een veelbelovend talent te verliezen.

Jansen ziet dat Misehouy op de deur klopt bij Ajax en op lovende woorden kan rekenen. 'Maar een nieuw contract tekenen en geduldig verder groeien is vooralsnog te veel gevraagd', is de verslaggever kritisch op het talent. 'In de afgelopen weken werd de jeugdspeler van Ajax gelinkt aan Manchester City en Chelsea. Ongetwijfeld ligt er een grote zak geld in Engeland klaar, in ruil voor een rol als zestigste speler in de hiërarchie en toekomstig verhuurobject van die clubs', schrijft Jansen.

De journalist van Voetbal International sluit niet uit dat Babadi en Misehouy binnenkort vertrekken bij respectievelijk PSV en Ajax. Jansen heeft een vermoeden wat er dan gezegd gaat worden. 'De kans is aanzienlijk dat Babadi en Misehouy binnenkort laten vallen dat zij een plan missen bij hun clubs. Dergelijke drogredenen zijn vaak gekonkel voor de bühne. Bij topclubs is het plan sowieso vrij simpel: elke dag vol gas geven om te laten zien dat je geen jeugdspeler meer bent, maar klaar voor de stap naar het profvoetbal. Dan komen de speelminuten, het enige ware plan, vanzelf.'

Jorrel Hato als voorbeeld

'Bij Ajax en PSV, en zeker in de Eredivisie, geldt namelijk altijd de regel: goed genoeg is oud genoeg', weet de journalist, die enkele voorbeelden noemt. 'En als die woorden niet aankomen, dan zijn er om hen heen nog pakkende voorbeelden als Jorrel Hato of Ismael Saibari die laten zien hoe het kan gaan als je dagelijks je kwaliteiten laat zien. Babadi en Misehouy hebben nu nog de kans om ontwikkeling en geduld boven geld en vergetelheid te verkiezen. Maar de tijd dringt, want ook het geduld bij de clubs is niet oneindig.'

Poll: Wat doet Gabriël Misehouy?
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.