Lodeweges ziet Noppert schitteren bij Oranje: 'Dan ben je ook goed genoeg voor Ajax'

door Cristian de Jong 33

Bron Omroep Fryslân

Lodeweges ziet Noppert schitteren bij Oranje: 'Dan ben je ook goed genoeg voor Ajax'

door Cristian de Jong 33

Bron Omroep Fryslân

Laatst geüpdatet

Dwight Lodeweges is van mening dat Andries Noppert zonder moeite mee kan draaien bij Ajax. De keeper van het Nederlands elftal maakte veel indruk op het WK in Qatar en wordt zodoende in verband gebracht met een overstap naar Ajax.

'Als je goed genoeg bent voor het Nederlands elftal, dan ben je ook goed genoeg voor Ajax', vertelt Lodeweges bij Omroep Fryslân. De Heerenveen-goalie heeft veel indruk gemaakt op Lodeweges, vertelt hij. 'Hij heeft het goed gedaan, ondanks dat hij zomaar binnen komt vallen en het nog helemaal niet mee gemaakt heeft.'

Voorafgaand aan het WK was het de grote vraag welke keeper onder de lat mocht gaan staan op het eindtoernooi. Justin Bijlow, Remko Pasveer en Noppert werden door bondscoach Louis Van Gaal geselecteerd. Velen hadden niet verwacht dat uiteindelijk Noppert het doel mocht gaan verdedigen in Qatar. 'Hij was zelf nog het meest verbaasd dat hij geselecteerd was', vervolgt de oefenmeester. Lodeweges zag dus hoe Noppert zich in de kijker speelde in Qatar. 'Het is gewoon een goede keeper.'

Noppert moet opnieuw voor zijn plekje vechten onder Koeman

Ronald Koeman neemt in januari het stokje over van Van Gaal bij het Nederlands elftal. Een nieuwe bondscoach zal betekenen dat niemand zeker blijft van zijn plekje in de selectie, ook Noppert niet. 'Als Koeman het niet in hem ziet zitten, kan hij er gewoon voor kiezen om hem niet te selecteren', zegt Lodeweges. Toch zou de voormalig interim-bondscoach van het Nederlands elftal Noppert wel blijven selecteren. 'Zoals hij gekeept heeft, zou ik hem erbij houden. Ik denk dat hij alleen maar beter gaat worden', aldus Lodeweges.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.