'Noppert hoog op de verlanglijst bij Ajax, Heerenveen hoorde nog niets'

door Bart Veenstra 360

Bron De Telegraaf

'Noppert hoog op de verlanglijst bij Ajax, Heerenveen hoorde nog niets'

door Bart Veenstra 360

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax overweegt om Andries Noppert over te nemen van sc Heerenveen. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. De doelman, die namens Oranje het doel verdedigde op het WK in Qatar, zou hoog op de verlanglijst staan van de Amsterdamse club, aldus de krant.

Naast Ajax zijn er ook clubs uit de Serie A en de Premier League met interesse voor Noppert en zodoende heeft de Amsterdamse club te maken met concurrentie. Het is op dit moment niet bekend of de geboren Fries een transfer naar Ajax ziet zitten. 'Met een transfer ben ik nu nog niet bezig. We moeten kijken wat er allemaal gaat gebeuren. Ik laat het op me af komen', zei hij na de uitschakeling van het Nederlands elftal op het WK.

Ook Voetbal International meldt dat Ajax interesse heeft in Noppert. Het medium deed bovendien navraag bij sc Heerenveen. 'Andries heeft zichzelf natuurlijk op een hele positieve manier laten zien', zegt technisch manager Ferry de Haan. 'Maar tot op heden heeft zich nog geen club officieel bij ons gemeld voor hem. Toch weet ik hoe het werkt, Andries staat er goed op, en we wachten wel af wat er komen gaat.’

Mogelijke verhuur Jay Gorter

Mocht Ajax Noppert - of een andere nieuwe keeper - weten te strikken, maakt dat de weg vrij voor de verhuur van Jay Gorter. Ajax wil de talentvolle keeper onder geen beding definitief laten gaan en bovendien kan de goalie zijn contract - dat nu nog loopt tot medio 2025 - verlengen.

Bij een vertrek van Noppert zou sc Heerenveen serieuze interesse hebben om Gorter tijdelijk over te nemen. De reserve-keeper van Ajax werkte eerder bij Go Ahead Eagles succesvol samen met huidig sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen.

Met Remko Pasveer (39) en Maarten Stekelenburg (40) beschikt Ajax over twee ervaren keepers. Beide doelmannen beschikken echter over een aflopend contract en zodoende valt het te verklaren dat Ajax zoekt naar een nieuwe keeper.

Poll: Ajax moet een poging wagen voor Noppert:
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.