'Het is grappig dat je soms niet eens in de gaten hebt hoe goed Klaassen is'

door Bart Veenstra 38

Bron Voetbal International

'Het is grappig dat je soms niet eens in de gaten hebt hoe goed Klaassen is'

door Bart Veenstra 38

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Aron Jóhannsson ziet het enorm zitten in Ajax-spelers Davy Klaassen en Steven Berghuis. De voormalig Amerikaans international speelde bij Werder Bremen samen met Klaassen, terwijl hij bij AZ teamgenoot was van Berghuis.

Klaassen en Jóhannsson speelden in het seizoen 2018/19 samen bij Werder Bremen. De Amerikaan met IJslandse roots is enorm lovend. 'Hij speelt altijd zuiver. Simpele ballen, veel beweging', citeert Voetbal International hem. 'Het is niet moeilijk om te zien waarom Ajax hem heeft teruggehaald, want het is een typische Ajax-speler. Hij is zo goed, hoe hij beweegt en hoe makkelijk hij speelt. Het is grappig dat je soms niet eens in de gaten hebt hoe goed hij is. Hij laat moeilijke keuzes er makkelijk uitzien. Logisch dat hij speelt.'

Ook lof voor Berghuis

Ook Berghuis krijgt lof van de voormalig speler van AZ. 'Ik had Steven al eerder in de basis van het Nederlands elftal verwacht', aldus de Amerikaan, die tussen 2013 en 2015 ploeggenoot was van Berghuis bij AZ. 'Maar hij had een moeilijke tijd bij Watford. Steven heeft ontzettend veel talent, hij is een van de beste linkspoten met wie ik in mijn carrière heb gespeeld. Het verbaast mij totaal niet dat hij dit niveau aantikt.'

Zaterdag speelt de Verenigde Staten op het WK tegen het Nederlands elftal. Als het aan Jóhannsson ligt, winnen de Amerikanen. 'Ik hoop dat het 3-2 wordt voor de Verenigde Staten en dat Berghuis en Klaassen scoren, haha. Het Nederlands elftal heeft zijn kwaliteiten, maar de spelers van Amerika spelen ook in grote competities. Het wordt een interessante wedstrijd.' Het duel tussen Oranje en de Verenigde Staten begint zaterdag om 16.00 uur. De winnaar van dit duel treft of Argentinië of Australië in de kwartfinale van het WK.

Win vijftig keer je inzet terug als Nederland wint van de Verenigde Staten. Alleen voor nieuwe spelers!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.