Van Gaal ziet sterk Verenigde Staten: 'Het wordt lastig, maar niet onoverkomelijk'

door Cristian de Jong 5

Bron AS

Van Gaal ziet sterk Verenigde Staten: 'Het wordt lastig, maar niet onoverkomelijk'

door Cristian de Jong 5

Bron AS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal is onder de indruk van de tegenstander van het Nederlands elftal van aankomende zaterdag. Nederland speelt dan in de achtste finale van het WK in Qatar tegen de Verenigde Staten. De bondscoach onderschat de Amerikanen niet en weet als geen ander hoe belangrijk het duel gaat worden.

Op de persconferentie richting deze wedstrijd bespreekt Van Gaal de Verenigde Staten. 'Amerika, of de USA, is een hele energieke ploeg. Met fysiek sterke spelers.' Van Gaal wil de tegenstander dan ook niet onderschatten. 'Wij zullen er alles aan doen om USA te verslaan. Ze hebben zich goed ontwikkeld.'

De 71-jarige oefenmeester ziet daarnaast ook veel individueel talent rondlopen binnen de selectie van de Verenigde Staten. 'Ze hebben veel spelers bij Europese topclubs.' Van Gaal vindt het dan ook niet gek dat de Verenigde Staten steeds beter gaat voetballen. 'Het is logisch dat zij betere resultaten gaan behalen. Dat is een proces.' De bondscoach vertelt vervolgens dat hij de tegenstander van Oranje nooit heeft afgeschreven. 'Ik had verwacht dat USA door zou gaan na het zien van de eerste wedstrijd', vervolgt Van Gaal.

'USA is een voorbeeld van een goed team'

Van Gaal ziet de Verenigde Staten als een samenwerkend team, vertelt hij. Zo is de oefenmeester van mening dat Amerika één van de beste teams is als het aankomt op afstemming. Een gemakkelijke opgave gaat het dus niet worden. 'Het wordt lastig, maar niet onoverkomelijk. Het zal blijken welk team sterker is. USA is een voorbeeld van een goed team', aldus Van Gaal.

Toch heeft de bondscoach een goed gevoel richting dit duel. Oranje heeft veel kritiek over zich heen gekregen met betrekking tot het spel in de groepsfase van het eindtoernooi. Dit zou namelijk niet voldoende zijn. Van Gaal trekt zich daar niets van aan. 'We zijn toch vrij gemakkelijk door deze voorronde heen gelopen.'

Plaatst Oranje zich voor de kwartfinale van het WK door de Verenigde Staten te verslaan? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.