Voorbeschouwing | Nederland troeft de Verenigde Staten op bijna alle vlakken af (Ad)

door Ajax Showtime 1

Bron Sportbookies

Voorbeschouwing | Nederland troeft de Verenigde Staten op bijna alle vlakken af (Ad)

door Ajax Showtime 1

Bron Sportbookies

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal speelt zaterdag om 16.00 uur de eerste wedstrijd van de knock-outfase tegen de Verenigde Staten. Zowel Amerika als Oranje kwam de poule ongeslagen door, maar zaterdag zal er toch één land huiswaarts moeten keren. Zo presteerden beide landen tot nu toe.

Dit artikel is van Sportbookies.nl.

Nederland is de nummer 8 op de FIFA-wereldranglijst en staat daarmee acht plekken hoger dan de Verenigde Staten. Het afgelopen jaar speelde Nederland 11 wedstrijden, waarvan het er geen verloor (8x winst, 3x gelijk). Daarin maakte het gemiddeld 2.5 goals per wedstrijd en kreeg het er minder dan één (0.9) per duel tegen.

De Verenigde Staten presteerden iets minder goed afgelopen jaar. Het land speelde 16 wedstrijden, won daarvan de helft, speelde er 6 gelijk en verloor 3 keer. Met 1.3 goals per wedstrijd scoorde het aanzienlijk minder vaak dan Nederland, maar het kreeg er wel minder tegen (0.6 per duel).

Verenigde Staten niet in grootse vorm

De laatste wedstrijden presteert de VS moeizaam. Het scoorde slechts 3 keer in de laatste 6 duels, waarvan het er ook maar 1 won. Nederland pakte gemiddeld 2.5 punten per wedstrijd en de Verenigde Staten 1.7. Dit toernooi maakt Oranje exact 1 goal per wedstrijd meer dan de opponent van zaterdag.

Ook op het gebied van balbezit was Oranje iets dominanter. Nederland had in de groepsfase gemiddeld 56.9% balbezit, terwijl dat percentage bij Amerika op 51.4% lag. Bij Nederland kwamen bijna 500 passes per wedstrijd aan, bij de VS waren dat er 415. Het nauwkeurigheidspercentage in de passing lag dan ook 1.3% hoger.

Tevens schoot Nederland vaker op doel; 2.7 keer per duel ten opzichte van 2.3 keer. Wel geven de Verenigde Staten meer nauwkeurige dieptepasses per wedstrijd (25.7 om 20.7). Nederland verovert vaker de bal bij het doelgebied van de tegenstander, namelijk 5.7 keer per wedstrijd (ten opzichte van de 4.3 van de VS).

Noppert overtuigt

Andries Noppert (3.3 per wedstrijd) moet gemiddeld twee keer zoveel reddingen verrichten als VS-doelman Matt Turner (1.7). Noppert heeft op Marokko-doelman Munir na het hoogste reddingspercentage van het toernooi (90.9%). Op Issam Jebali na, maakt Jurriën Timber de meeste overtredingen van alle WK-spelers (4.5 per 90 minuten).

Memphis heeft van alle spelers de meeste balcontacten in de zestien van de tegenstander en Marten de Roon voert na Eduardo Camavinga (6) en Alex Baldé (4.4) de meeste succesvolle tackles uit (3.8) per duel.

Verhouding Nederland en Verenigde Staten

In het verleden stonden Nederland en de Verenigde Staten vijf keer eerder tegenover elkaar. Vier keer won Nederland, maar de meest recente editie (2014) won Amerika met 4-3. Huntelaar (2x) en Memphis waren toen de doelpuntenmakers. Zaterdag is Nederland de favoriet en dus heeft het een odd van . Inzetten op de VS kan je opleveren.

Wedtips Nederland - Verenigde Staten

Voorspelling Odd
Gelijk met rust, Nederland wint 4.50
Cody Gakpo scoort 4.33

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.


Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.