[Update] Van Gaal traint vrijdag 'gewoon' met al zijn selectieleden

door Bart Veenstra 14

Bron NOS, Voetbal International

[Update] Van Gaal traint vrijdag 'gewoon' met al zijn selectieleden

door Bart Veenstra 14

Bron NOS, Voetbal International

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal kampt een dag voor de achtste finale met de Verenigde Staten op het WK in Qatar met enkele verzwakte spelers in de groep. Volgens bondscoach Louis van Gaal hebben meerdere spelers van Oranje 'griepverschijnselen', vermoedelijk veroorzaakt door de airco's in Doha.

Tegenover de NOS wil Van Gaal niet ingaan op de namen van de spelers die ziek zijn. 'Daar gaan we niet over uitweiden. Maar als het in de groep rondgaat, dan is het wel zorgelijk', zegt de bondscoach, die ook niet wil vertellen om hoeveel spelers het gaat. 'Maar het zijn er geen vijftien.'

In aanloop naar het belangrijke WK-duel met de Verenigde Staten werd er ook niet de traditionele elf-tegen-elf gespeeld op de training. Van Gaal wilde niet vertellen of de griepverschijnselen daar direct mee te maken hebben. 'Ik heb ze een dagje rust gegund. Met deze groep is het zo dat zij dat communiceren met mij. Ik luister naar mijn spelers.'

Frenkie de Jong en Marten de Roon eerder al ziek

Richting het duel van zaterdagmiddag, dat om 16.00 uur begint, verwacht Van Gaal wel dat hij al zijn 26 spelers beschikbaar zal hebben. 'In principe wel', zegt hij. Eerder deze week kampte De Jong al met verkoudheidsverschijnselen, waardoor hij zich liet wisselen tegen Qatar. Ook Marten de Roon zou zich niet lekker hebben gevoeld.

Update - 15.20 uur (2 december 2022) - Van Gaal traint vrijdag 'gewoon' met al zijn selectieleden

Louis van Gaal heeft vrijdag met al zijn 26 selectiespelers kunnen trainen richting het WK-duel met de Verenigde Staten. Eerder gaf de bondscoach nog aan dat sommige spelers kampen met griepverschijnselen. Voetbal International meldt nu dat alle spelers vrijdag op het trainingsveld stonden. Van Gaal gaf eerder ook al aan dat hij wel de verwachting had dat hij zaterdag tegen de Verenigde Staten over al zijn spelers kon beschikken.

Win vijftig keer je inzet terug als Nederland wint van de Verenigde Staten. Alleen voor nieuwe spelers!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.