Van Gaal sluit nieuwe rol in voetballerij niet uit: 'Maar nu bezig met Oranje'

door Bart Veenstra 17

Bron AS

Van Gaal sluit nieuwe rol in voetballerij niet uit: 'Maar nu bezig met Oranje'

door Bart Veenstra 17

Bron AS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal wil niet uitsluiten na het WK nog aan een nieuwe klus te beginnen. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft bij de KNVB een contract tot en met dit WK, waarna Ronald Koeman het stokje zal overnemen.

Of we Van Gaal na afloop van het WK nog in de voetballerij tegenkomen, valt dan ook niet uit te sluiten. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het achtste finale-duel met de Verenigde Staten vraagt een Belgische journalist of Van Gaal mogelijk de nieuwe bondscoach van België wordt. 'Ik kan de beslissingen vrij nemen, maar er zijn bepaalde landen waar Truus (de vrouw van Van Gaal, red.) niet naartoe gaat en ik ook niet. Maar we zijn nu bezig met het Nederlands elftal. We willen wereldkampioen worden.'

'Focus moet op de Verenigde Staten liggen'

Van Gaal weet hoe het werkt in de voetballerij: als hij met het Nederlands elftal successen boekt op het WK - en het WK zelfs wint - dan staan de clubs en nationale bonden voor hem in de rij. 'Dan zullen er vanzelf aanbiedingen komen. Maar nogmaals: ik ben met het Nederlands elftal bezig. De focus moet op de Verenigde Staten liggen. Als ik hier alleen maar over andere landen ga praten, geloven de spelers mij niet meer. En het is al zo moeilijk om ze te overtuigen.'

Het Nederlands elftal speelt zaterdagmiddag in de achtste finale van het WK in Qatar tegen de Verenigde Staten. Het duel begint om 16.00 uur. Op de persconferentie sprak Van Gaal vol lof over de aankomende tegenstander van Oranje. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de kwartfinale waar of Argentinië of Australië de tegenstander zal zijn.

Win vijftig keer je inzet terug als Nederland wint van de Verenigde Staten. Alleen voor nieuwe spelers!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.