Blind ziet oud-collega's schitteren op WK: 'Mooi om mee te krijgen'

door Cristian de Jong 1

Bron AS

Blind ziet oud-collega's schitteren op WK: 'Mooi om mee te krijgen'

door Cristian de Jong 1

Bron AS

Laatst geüpdatet

Daley Blind ziet op het huidige WK hoe zijn oud-teamgenoten schitteren voor hun landen. Zo heeft Sergiño Dest zich met de Verenigde Staten geplaatst voor de achtste finale, waarin het zal gaan spelen tegen Oranje. Ook Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui kennen tot dusver een prachtig eindtoernooi. Blind vertelt op de persconferentie richting het duel met de Verenigde Staten dat hij blij is voor zijn ex-collega's.

Aankomende zaterdag zal Blind het dus opnemen tegen Dest, zijn voormalig ploeggenoot. De Oranje-international is van mening dat de Amerikaans international een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt in Amsterdam. 'Dest kwam snel bij het eerste elftal op jonge leeftijd, hij was heel skillfull', vertelt de verdediger. Blind zag Dest al vlug een basisplaats veroveren bij Ajax. 'Hij heeft snel een plek afgedwongen in het elftal.' Na indruk te hebben gemaakt bij Ajax besloot de Amerikaans international te verkassen naar de Spaanse competitie. 'Daar heeft hij zich verder ontwikkeld, hij is een goede speler.'

Blind blij voor Ziyech en Mazraoui

Naast Dest is Blind ook erg blij voor Ziyech en Mazraoui. De Marokkaans internationals hebben met hun land een geweldige groepsfase achter de rug, ziet Blind. 'Het is altijd leuk als oud-collega’s het goed doen. Ik gun het Ziyech en Mazraoui het van harte dat ze goed presteren op het toernooi.' Niet alleen is Blind blij voor zijn oud-ploeggenoten, de verdediger geeft ook aan blij te zijn voor heel Marokko. 'We kijken er met zijn allen naar. Maar uiteindelijk focussen we ons op onszelf. Maar mooi om mee te krijgen', aldus Blind.

De focus ligt nu volledig op de wedstrijd tegen de Verenigde Staten, geeft Blind aan. De Ajacied is onder de indruk van de prestaties van het land. 'Het zijn spelers met goede individuele kwaliteiten, daar zullen we ons zo goed mogelijk op gaan voorbereiden.'

Win vijftig keer je inzet terug als Nederland wint van de Verenigde Staten. Alleen voor nieuwe spelers!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.