Driessen vindt dat Kroes met zakelijke belangen moet uitkijken voor valkuil Mislintat

door Bart Veenstra 97

Bron De Telegraaf

Driessen vindt dat Kroes met zakelijke belangen moet uitkijken voor valkuil Mislintat

door Bart Veenstra 97

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen schrijft in zijn column in De Telegraaf dat Alex Kroes - die vanaf vandaag (vrijdag 15 maart) algemeen directeur bij Ajax is - met zijn zakelijke belangen moet uitkijken voor de valkuil van voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De Duitser wordt verdacht van mogelijke belangenverstrengeling en gezien het verleden van Kroes bij zaakwaarnemerskantoor SEG ligt er gevaar op de loer.

'Kroes verdient een kans en tijd bij Ajax, maar belangrijk wordt om het verwachtingspatroon te managen', schrijft Driessen onder meer in zijn column. 'Gezien het spelersmateriaal en de doorlopende contracten van Ajax-onwaardige spelers wordt het opbouwen van een nieuw kampioenselftal een meerjaren klus. Kroes dient na enkele kapitale missers van zijn voorganger Edwin van der Sar eerst de technische organisatie goed neer te zetten met de juiste trainer, een betrouwbare directeur transferzaken en een hoofd jeugdopleiding, die weet waar het Ajax-dna voor staat', is Driessen van mening.

Volgens de verslaggever is het een complicerende factor voor Kroes dat hij op de centjes moet gaan letten. 'De Europese inkomsten zijn nog maar een fractie van de opbrengsten in de Champions League-seizoenen, terwijl de Ajacieden op de transfermarkt niet langer zo gewild zijn als voorheen. Ajax wacht daarom een reorganisatie om de inkomsten en uitgaven beter op elkaar af te stemmen. Naar verwachting gaan er zeventig tot honderd arbeidsplaatsen verloren. Iets wat intern ongetwijfeld tot onrust zal leiden.'

Kroes moet met zakelijke belangen uitkijken voor valkuil Mislintat

Driessen weet dat wie harde maatregelen neemt, zelf van onbesproken gedrag zal moeten zijn. 'Dat betekent dat Kroes elke zakelijk conflicterende situatie met zijn bedrijfsinvesteringen in bijvoorbeeld een databedrijf moet vermijden. Iets wat Mislintat met zijn databedrijf Matchmetrics fataal werd. Tevens doet Kroes er wijs aan geen banden te onderhouden met zijn oude makelaarskantoor SEG en ieder contact bij voorkeur aan andere Ajax-werknemers over te laten. Dan valt er voor Kroes geen mooiere uitdaging te bedenken dat zijn droomclub uit het moeras te trekken', besluit de journalist van De Telegraaf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.