De Mos voorziet mooie toekomst in Oranje voor 'unieke' Brobbey: 'Onze beste spits de komende tien jaar'

door Jon van Dam 27

De Mos voorziet mooie toekomst in Oranje voor 'unieke' Brobbey: 'Onze beste spits de komende tien jaar'

door Jon van Dam 27

Laatst geüpdatet

Aad de Mos is ervan overtuigd dat Brian Brobbey tijdens de komende jaren de eerste spits wordt van het Nederlands elftal, zo laat de oud-trainer van Ajax weten bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Brobbey is volgens hem een 'unieke' spits.

Tegen Sparta Rotterdam was Brobbey andermaal trefzeker. Dat leverde hem positieve feedback op van De Mos, die in Brobbey de gedroomde spits van Oranje ziet. 'Dat gaat wel onze beste spits worden de komende tien jaar. Dat kan ik je op een briefje geven. Die gaat ons ook verder brengen met het Nederlands elftal, zeker als je ziet hoe hij aan het sleuren en trekken is.'

De Mos is van mening dat Ajax met Brobbey een unieke spits in handen heeft. De analist is namelijk lovend over het fysiek van de 21-jarige spits. 'Het is de eerste keer, en daarom is hij zo uniek, dat we in Nederland een spits hebben die het op kracht redt. Wij zijn altijd gewend aan spelers als Johan Cruijff, Ruud van Nistelrooij, Patrick Kluivert en Ruud Gullit. Dat zijn mooie spitsen, maar dit is een heel ander type', merkt De Mos op.

De Mos verwacht winst op AEK Athene

Donderdag neemt Ajax het in de Europa League op tegen AEK Athene. Bij winst op de Griekse opponent komen de Amsterdammers na de winterstop uit in de Conference League. De Mos heeft er het volste vertrouwen in dat de ploeg van John van 't Schip, onder leiding van Brobbey, ook na de winter actief is in Europa. 'Dat sleuren en trekken gaat hij ook donderdag weer doen. Hij gaat Ajax kwalificeren tegen AEK Athene. Schrijf dat ook maar op.'

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.