De Boer ziet grote rol weggelegd voor Huntelaar bij Ajax: 'Maak hem verantwoordelijk'

door Cristian de Jong 93

Bron Voetbal International

De Boer ziet grote rol weggelegd voor Huntelaar bij Ajax: 'Maak hem verantwoordelijk'

door Cristian de Jong 93

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer en Keje Molenaar zijn van mening dat Ajax weer aan iets nieuws moet gaan bouwen. De oud-voetballers zien hoe Ajax een grote stap achteruit is gegaan na het succesvolle Champions League-seizoen in 2018/19. Daarnaast is De Boer van mening dat Ajax er goed aan zou doen om Klaas-Jan Huntelaar een rol als technisch directeur te geven.

De Boer ziet dat er binnen de selectie van Ajax te veel 'middelmaat' rondloopt. 'Loop de huidige selectie maar langs. Je hebt een groep nieuwe spelers, die het nog niet laat zien', begint De Boer tegenover Voetbal International. 'Denk aan Jorge Sánchez en Calvin Bassey, hoewel die laatstgenoemde ook gewoon nog tijd nodig heeft. Ik wil hem dan ook zeker nog niet afschrijven, want spelers als Edson Álvarez en David Neres hadden destijds ook aanpassingstijd nodig.' De Boer ziet daarentegen wel hoe de spelersgroep er nu afhankelijk van is.

De Boer vindt dat Ajax momenteel weer moet gaan opbouwen, maar dat heeft tijd nodig. 'Geduld is dus een factor, maar tegelijkertijd moet je niet stil zitten. Zorg bijvoorbeeld dat er duidelijkheid komt, op het veld en in de organisatie.' De Boer vertelt vervolgens dat een nieuwe technisch directeur erg belangrijk is voor een nieuw begin. 'Ik zou gewoon Huntelaar die bevoegdheid geven, maak hem verantwoordelijk. Hij liep al mee met Marc Overmars en heeft daarna ook veel vlieguren gemaakt.'

Molenaar: 'Ajax moet terug naar de kern, terug naar het voetbal'

Ook Keje Molenaar ziet dat Ajax weer opnieuw zal moeten beginnen. 'Terug naar de kern, terug naar het voetbal. Dat moet weer leidend gaan worden en dan doel ik op alle geledingen binnen de club.' Molenaar vertelt hoe het bergafwaarts is gegaan sinds het vertrek van Overmars. 'Het verbaast mij ook dat de zoektocht zo lang duurt. Ajax is toch een internationale club. Als je een goede vervanger niet in Nederland vindt, kijk dan in het buitenland', aldus Molenaar, die tevens ook ziet dat Ajax nog altijd op zoek is naar een voetbalman in de RvC.

'Stel een bekwame oud-voetballer en Ajacied aan voor in de RvC, begin bij de basis en ga bezig met elkaar met een beleidsplan. Waar staan we nu en waar willen we heen?' Molenaar ziet de jeugdopleiding hierin als 'prominente rol'. 'Er is dan ook geen tijd te verliezen. Op dit moment is het in Rotterdam beter geregeld op dat vlak dan in Amsterdam. Dat is volgens mij een even realistische als pijnlijke conclusie.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.