Bruggink: 'Als je de trainer steunt, denk ik dat het het allerbeste is dat Blind weggaat'

door NielsOpdam 72

Bron WK-Praat

Bruggink: 'Als je de trainer steunt, denk ik dat het het allerbeste is dat Blind weggaat'

door NielsOpdam 72

Bron WK-Praat

Laatst geüpdatet

Arnold Bruggink vindt het de allerbeste oplossing voor Ajax en Daley Blind dat de ervaren verdediger deze winter vertrekt bij de Amsterdamse club. Dat vertelt de analist woensdagavond in WK-Praat. De Telegraaf meldde woensdag dat Ajax het transferverzoek van Blind heeft gehonoreerd, waardoor hij transfervrij mag vertrekken.

'Als je de trainer steunt, en daar kiest Ajax op dit moment duidelijk voor - voor de toekomst met Alfred Schreuder, dan denk ik dat het het allerbeste is dat Daley Blind weggaat', begint Bruggink zijn verhaal over het nieuws van woensdagavond. Blind belandde onder Alfred Schreuder op de bank bij Ajax en Bruggink vindt het logisch dat hij niet zit te wachten op een plek op de bank. 'Dat was ook aan zijn lichaamstaal in de laatste wedstrijden voor de winterstop te zien.'

Leo Driessen begrijpt het dat Blind wil vertrekken bij Ajax en niet meer op de bank wil zitten in Amsterdam. 'Keurig van Ajax dat ze dat verzoek honoreren.' Kees Kwakman denkt ook dat dit de beste oplossing is voor Ajax en Blind. Het Belgische Royal Antwerp wil de ervaren verdediger graag overnemen van Ajax. Kwakman zou dat een mooie stap vinden voor Blind.

'Bij Antwerp blijft hij in beeld bij het Nederlands elftal'

'Volgens mij is dat een enorm ambitieuze club, die het goed doet. Hij kent de mensen die daar werken', begint Kwakman zijn verhaal over Royal Antwerp. Volgens de analist zou Blind in Antwerpen ook op een 'behoorlijk niveau' blijven spelen. 'Hij blijft in beeld bij het Nederlands elftal, wat hij zelf wel wil. Of hij gaat gewoon naar de MLS, even lekker drie of vier jaar genieten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.