Bosz enorm succesvol bij PSV: 'Hendriks en Van der Sar zullen er nog weleens van wakker worden'

door Bart Veenstra 208

Bron Algemeen Dagblad

Bosz enorm succesvol bij PSV: 'Hendriks en Van der Sar zullen er nog weleens van wakker worden'

door Bart Veenstra 208

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou sluit niet uit dat Maurits Hendriks en Edwin van der Sar nog weleens 's nachts wakker worden van de keuze om niet voor Peter Bosz te gaan. De trainer was in het afgelopen voorjaar beschikbaar, maar Ajax koos uiteindelijk voor Maurice Steijn als nieuwe trainer.

Bosz werd de nieuwe trainer van PSV en met die club staat hij nu bovenaan in de Eredivisie. Tot nu toe leed de Eindhovense club nog geen enkele keer puntenverlies, terwijl men ook al zeker is van overwintering in de Champions League. 'En dan te bedenken dat ze bij Ajax er heel bewust voor hebben gekozen om Bosz te laten lopen. Het blijft iets ongelooflijks. Terwijl hij beschikbaar was en zelf wel wilde. Het is krankzinnig', stelt Mossou in de podcast van het Algemeen Dagblad.

'Dat Bosz een buitengewone trainer is, was bekend', gaat Mossou verder. 'Er werd altijd gezegd dat hij te weinig prijzen won, maar kijk naar zijn carrière over de hele lijn, de niveaus waarop hij gewerkt heeft, het voetbal dat bij de meeste van zijn clubs gespeeld werd, dan heb je wel een duidelijke eigen signatuur.'

Bosz succesvol bij PSV

Mossou denkt dan ook dat de personen die destijds bij Ajax niet voor Bosz kozen misschien wel spijt hebben. 'Maurits Hendriks en Edwin van der Sar zullen daar ‘s nachts nog weleens van wakker worden, denk ik. Het is onwaarschijnlijk dat binnen zo'n club dat sentiment een rol speelt in plaats van dat ze er heel nuchter en professioneel naar kijken. Gelukkig hebben ze dat bij PSV wel gedaan, met alle succes van dien. Het is niet alleen Bosz, het is ook een combinatie van factoren. PSV heeft ook gekozen om te investeren met het oog op de twee Champions League-plekken. Ze hebben een vlucht naar voren genomen en daar profiteert Bosz indirect van mee.'

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Poll: Ajax heeft een fout gemaakt door Bosz niet aan te stellen
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.