Bosz: 'Dat het wel even 5-0 wordt tegen Ajax, dat zijn onzinverhalen'

door Bram Bark 130

Bosz: 'Dat het wel even 5-0 wordt tegen Ajax, dat zijn onzinverhalen'

door Bram Bark 130

Laatst geüpdatet

Peter Bosz heeft vertrouwen in zijn ploeg voor de wedstrijd tegen Ajax. De trainer van PSV ziet dat Ajax het moeilijk heeft, maar wil de Amsterdammers niet onderschatten, zo vertelt hij tijdens de persconferentie. Zondag treffen de twee ploegen elkaar om 14.30 uur in Eindhoven.

Bosz is een jaar trainer geweest van Ajax en vindt het dan ook vervelend voor de fans en de mensen binnen de club dat de resultaten slecht zijn. 'Ik heb daar maar een jaar gewerkt, maar heb er veel fijne mensen ontmoet. Voor de fans en voor die mensen is dit echt verschrikkelijk.' In het jaar dat Bosz werkzaam was in Amsterdam behaalde hij de Europa League-finale.

De huidige Europese campagne van Ajax heeft Bosz ook gevolgd. In aanloop naar het duel met zijn PSV heeft hij de wedstrijd tussen Ajax en Brighton & Hove Albion bekeken. 'Ik heb zeker even naar Ajax gekeken. Het is toch interessant om te kijken wat Maduro zou veranderen.' Bosz wil niks weten van de verhalen dat PSV Ajax 'wel even oprolt'. 'Dat het wel even 5-0 wordt tegen Ajax, dat zijn onzinverhalen. Dat vind ik gewoon lachwekkend. Het wordt nooit een makkie. Maar door de stand is het vertrouwen bij hen wel heel broos.'

PSV moet scherp zijn om van Ajax te kunnen winnen, zo weet Bosz. 'De spelers zijn in mijn ogen niet zo slecht dat ze op de zeventiende plaats horen te staan. We zullen alles op honderd procent moeten doen om deze wedstrijd te winnen. Dat is ook wat ik de spelers voorhoud. Als wij doen wat we moeten doen, dan hebben we op dit moment meer kwaliteit dan Ajax en moeten we deze wedstrijd winnen. Maar dat geldt alleen als we honderd procent leveren.'

Ajax treft oude bekenden

Naast Bosz staan ook Sergiño Dest en Noa Lang onder contract bij PSV, twee spelers die Maurice Steijn afgelopen zomer graag naar Amsterdam wilde halen. Jerdy Schouten stond eveneens op het verlanglijstje van de Hagenees en is nu ook onderdeel van een succesvol PSV.

Weet Ajax zondag tegen PSV een punt te pakken? Zet in en verdien zes keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.