Blind, Berghuis en Bergwijn krijgen voldoende: 'Dit is Blind zijn beste rol'

door Bart Veenstra 22

Bron De Telegraaf

Blind, Berghuis en Bergwijn krijgen voldoende: 'Dit is Blind zijn beste rol'

door Bart Veenstra 22

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ben Wijnstekers, aanvoerder van het Nederlands elftal in de jaren tachtig, heeft alle Ajacieden die maandag namens Oranje in de basis stonden een voldoende gegeven. Dat valt te lezen op de website van De Telegraaf. Daley Blind, Steven Berghuis en Steven Bergwijn krijgen allen een 6.

Wijnstekers zag dat Blind bij Oranje juist weer vertrouwen uitstraalde, terwijl hij bij Ajax een mindere periode doormaakt en het vertrouwen niet meer geniet. 'Het was voor hem fijn om Nathan (Aké, red.) achter zich te hebben. Daardoor weet hij dat hij niet bang hoeft te zijn als hij er een keer uit wordt gelopen. Daley vond het lekker om ver van zijn eigen strafschopgebied te spelen en dan weet je dat hij aan de bal altijd een goede inspeelpass heeft. Dit is zijn beste rol. Puur als linksback tegen een snelle rechtsbuiten moet je hem niet meer gebruiken.'

Berghuis en Bergwijn scoren een krappe voldoende

Ook Berghuis krijgt een 6 van Wijnstekers. De rapporteur zou graag zien dat de Ajax-middenvelder dominant is en veel aan de bal komt. 'Maar dat lukte niet tegen deze fysiek sterke Afrikanen. Hij probeerde het wel, maar als je zijn hele optreden beschouwt, was Steven te vaak onzichtbaar in de wedstrijd. Waar hij normaal altijd met effect schiet, moest hij nu een afgelegde bal van Vincent Janssen haastig op doel knallen. Hij kreeg weinig tijd en ruimte op het veld. Dat moeten we niet gek vinden, want veel spelers van Senegal voetballen in Engeland en zijn keiharde profs.'

Tot slot wordt het optreden van Bergwijn ook beoordeeld met een 6. 'Steven is altijd sterk aan de bal en heeft snelheid, maar bij deze Afrikaanse ploeg staan achterin een paar jongens die fysiek iedereen de baas zijn. Koulibaly en Cissé zijn wel mannetjes, hoor. Misschien had hij daarom weinig rendement. Ik heb zitten wachten op een actie waarbij hij naar binnen zou komen en op goal zou schieten. Het is niet één keer gebeurd', besluit Wijnstekers over het optreden van Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.