Ajax wordt gewaarschuwd: 'Union Berlin is van een heel ander kaliber'

door Timo Suur 56

Bron Algemeen Dagblad

Mikos Gouka is benieuwd naar de wedstrijd tussen Ajax en Union Berlin, zo laat hij weten in de AD Voetbalpodcast. Daarnaast is Sjoerd Mossou erg te spreken over het wisselbeleid van John Heitinga in de rust van de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1).

Gouka waarschuwt de Amsterdammers voor het tweeluik met Union Berlin in de Europa League. 'Union Berlin is van een heel ander kaliber ten opzichte van de andere wedstrijden die Ajax heeft gehad na het ontslag van Alfred Schreuder. Ik ben zeer benieuwd naar die wedstrijd. Met Cambuur (0-5), Excelsior (1-4) en RKC (3-1) had John Heitinga op papier geen lastige wedstrijden na zijn aanstelling als hoofdtrainer van Ajax. De overwinning op FC Twente (0-1) in de beker was wel knap.'

De journalist is onder de indruk van de Duitse ploeg. 'Union Berlin wint ook weer van RB Leipzig en ze doen het geweldig in de Bundesliga. Het wordt echt een strijd aankomende donderdag', zo zegt Gouka. Hij is lovend over de mentaliteit van de Duitsers. 'Ze weten precies wat ze moeten doen. Ze zijn fysiek erg sterk. Ze blijven gaan en raken totaal niet in de war van een achterstand. Het wordt echt een krachtmeting voor Ajax en Heitinga. Nu gaan we zien of Ajax echt beter is dan onder Schreuder.'

Wisselbeleid van Heitinga

Mossou is tevreden over de wissels die Heitinga doorvoerde in de rust tegen RKC Waalwijk. 'Heitinga wisselde goed tegen RKC. Daarmee kantelde hij de wedstrijd de goede kant op', zo zegt de journalist. Echter waarschuwt hij ook voor de toekomst. 'Dit is geen garantie dat het de komende weken en maanden fantastisch gaat.' Mossou is niet verbaasd dat Ajax de overwinning nog over de streep trok tegen RKC. 'Iedere topploeg heeft zulke wedstrijden ertussen zitten. Dan kom je achter en moet je eigenlijk voor de zestigste minuut de gelijkmaker scoren. Als je dan nog een halfuur hebt, valt de winnende goal meestal wel.'

Sportbookies behaalde afgelopen weekend een percentage van 80% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor deze Europese week nu!