Ajax gaf Rangers geen kans in de ArenA: 'Ajax legde in feite de zwakte van PSV bloot'

door Jesse ter Haar 16

Bron De Telegraaf

Ajax gaf Rangers geen kans in de ArenA: 'Ajax legde in feite de zwakte van PSV bloot'

door Jesse ter Haar 16

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Wim Kieft is benieuwd hoe Ajax zich staande houdt tegen Liverpool en Napoli. De columnist van De Telegraaf zag gedurende de afgelopen week alle Nederlandse clubs aan het werk in Europees verband en alleen de Amsterdammers konden hem bekoren.

'Ajax was deze week de enige ploeg waar je met plezier naar keek', zo schrijft hij. 'Het was heel attractief allemaal. In feite legde Ajax de zwakte van PSV bloot, dat zich eerder liet uitschakelen door Rangers FC. In Eindhoven leek de ploeg van Giovanni van Bronckhorst wat voor te stellen; in de Johan Cruijff ArenA kregen ze de kans niet om voetballend in de wedstrijd te komen.'

'Omdat Ajax de Schotten vastnagelde', zo stelt de oud-spits van onder meer Ajax en het Nederlands elftal vast. 'Rangers FC was geen partij, maar je vraagt je af of zo’n superoffensieve formatie tegen clubs als Liverpool en SSC Napoli standhoudt. Een aanpassing met een hulpje voor Edson Alvarez defensief op het middenveld lijkt noodzakelijk om counters het hoofd te bieden.'

Ajax had woensdagavond geen kind aan de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Met Mohammed Kudus als spits in de basis stonden de Amsterdammers al na ruim een kwartier op 1-0. De marge stond na ruim een halfuur spelen al op drie, waarna de voet ietwat van het gaspedaal ging. Na rust bleef Ajax controleren, maar al te veel kansen werden er niet meer gecreëerd. Steven Bergwijn scoorde tien minuten voor tijd nog, waarna hij een hevige krampaanval kreeg.

AZ, PSV en Feyenoord

De rest van de Nederlandse clubs die Europees actief zijn, boekten wisselend succes. AZ won nog met 0-1 van Dnipro-1, maar PSV en Feyenoord stelden teleur. De Eindhovenaren kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FK Bodø/Glimt, terwijl Feyenoord kansloos werd gelaten door Lazio. De Rotterdammers kwamen met 4-0 achter, waarna ze nog terugkwamen tot 4-2.

Verwacht jij dat Brian Brobbey zaterdag het eerste doelpunt van de wedstrijd maakt? Zet in en ontvang 3,75 keer je inzet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.