Afellay kritisch op buitenspelers: 'Waarom loop je niet ook eens diep?'

door Jesse ter Haar 11

Bron NOS

Afellay kritisch op buitenspelers: 'Waarom loop je niet ook eens diep?'

door Jesse ter Haar 11

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ibrahim Afellay en Leonne Stentler zijn kritisch op David Neres en Antony. De buitenspelers overtuigen al enige tijd niet bij Ajax en dat roept vraagtekens op bij het bij Studio Voetbal aanwezige tweetal.

Eerstgenoemde zag Ajax donderdag tegen AS Roma spelen en zag hoe de Brazilianen het lieten afweten. 'Je hebt twee buitenspelers die veel snelheid hebben. Waarom loop je niet ook eens diep? Ze hadden helemaal geen diepte in hun spel. Juist Neres maakt vaak juist het verschil door zijn loopacties in de diepte, maar hij is het helemaal kwijt.'

Het was Stentler die Antony juist in de gaten hield tegen RKC Waalwijk. 'Het was allemaal slecht, slordig en bijna gemakzuchtig', klinkt haar harde oordeel. 'Het was een gekke wedstrijd tussen twee Europese wedstrijden, maar er zat geen scherpte en overzicht in. Het was niet des Antony en dat is wat je donderdag ook zag.'

Op zijn beurt bespreekt Afellay met welke voorhoede hij donderdag tegen AS Roma zou aantreden. 'Ik zou voor Brobbey kiezen, want hij heeft keer op keer aangetoond dat hij voor gevaar zorgt als hij erin komt en altijd tot dingen in staat is. Die andere twee hebben het al een hele tijd niet meer', aldus de oud-international.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.