Vos tevreden over het spel van Jong Ajax en blij met Rijkhoff

door Jari Perridon 25

Bron ESPN

Vos tevreden over het spel van Jong Ajax en blij met Rijkhoff

door Jari Perridon 25

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Dave Vos is erg tevreden met de eerste uitoverwinning van Jong Ajax dit seizoen. Op Sportpark Zoudenbalch werd Jong Utrecht 0-1 verslagen en hield Jong Ajax ook nog eens voor het eerst de nul in een uitwedstrijd. Daarnaast maakte Gerónimo Rulli minuten voor de beloftenploeg en mocht Julian Rijkhoff zijn debuut maken na zijn terugkeer bij Ajax. Genoeg reden dus voor Dave Vos om terug te kijken op een goede avond.

Voor de camera van ESPN zegt Vos dat het behoorlijk tijd werd dat Jong Ajax een uitoverwinning ging boeken dit seizoen. Hij geeft aan tevreden te zijn met de manier waarop zijn ploeg de wedstrijd wist te controleren, iets waar hij en zijn stafleden veel aan werken. 'De passafstanden moeten kort blijven, zodat je de bal kan laten gaan. Dan sta je overal kort genoeg zodat als je hem verliest je niet in die counter loopt.' De counter en standaardsituaties bleken dit seizoen al pijnpunten voor de ploeg van Vos. Volgens de trainer wist zijn ploeg de wedstrijd redelijk te controleren, maar toch was hij kritisch. 'Ik vind dat we te weinig in de zestienmeter zijn geweest en dat we te weinig echte kansen hebben gecreëerd.'

In de tweede helft leek het er op dat Jong Ajax de 0-1 voorsprong verdedigde. 'Zij (Jong FC Utrecht) worden wat directer en het is niet het beste veld, maar ik vond dat wij daarin wel heel vaak de goede oplossing vonden.' Bij druk zetten van Jong Ajax werd de lange bal gehanteerd, waardoor Jong Ajax minder aan voetballen toekwam. Echt in de problemen kwam Jong Ajax niet op twee late corners na.

Fijn om een echte spits te hebben 

Vos is duidelijk erg blij met de komst van Julian Rijkhoff. 'Het is voor ons erg fijn om een echte spits te hebben, zeker eentje met zijn kwaliteit.' Voorheen moest Jong Ajax de spitspositie vaak invullen met andere spelers. Vos geeft aan een duidelijk verschil te zien wanneer er een echte spits in het veld staat. Gedurende het seizoen zag Vos dat de spitspositie minimaal bezet was. Hierover had hij veel contact met de scouting en Kelvin de Lang. Daarbij is gekeken naar wat voor profiel spits Jong Ajax nodig zou hebben en zodoende kwam Ajax uit bij Rijkoff. 'Ik was heel erg blij dat Kelvin mij belde en vertelde dat het rond was.'

Jong Ajax boekte niet alleen de eerste uitoverwinning van het seizoen, maar hield ook voor het eerst de nul in een uitwedstrijd en dat met Gerónimo Rulli onder de lat. Vos stelt dat Jong Ajax er ook is voor spelers die niet veel spelen bij het eerste elftal en voor spelers die terug komen van een blessure. De coach was blij met de instelling van Rulli die nadrukkelijk vroeg om te spelen. 'Het is heel mooi om te zien hoe hij dit vandaag heeft opgepakt.' Vos benadrukt ook dat het voor zijn spelers niet alleen mooi, maar ook leerzaam is om met zo'n ervaren speler op het veld te staan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.