Rulli blij dat hij weer kan spelen: 'Eigenlijk de helft van het seizoen verloren'

door Bart Veenstra 46

Bron ESPN

Rulli blij dat hij weer kan spelen: 'Eigenlijk de helft van het seizoen verloren'

door Bart Veenstra 46

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Gerónimo Rulli is blij dat hij maandagavond voor het eerst sinds lange tijd weer een officiële wedstrijd heeft mogen spelen. Dat deed de Argentijnse keeper namens Jong Ajax in de competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht (0-1). Na een moeilijke tijd hoopt de doelman in de komende periode logischerwijs op meer, zo vertelt hij in het interview met ESPN.

'Ik ben heel blij om weer op het veld te staan na vijf maanden. Het was heel moeilijk de laatste maanden, niemand wil geblesseerd zijn', zegt Rulli, die een zware schouderblessure opliep tijdens de eerste competitiewedstrijd (tegen Heracles Almelo) van dit seizoen. 'Ik heb eigenlijk de helft van het seizoen verloren. Ik heb het slechtste deel van het seizoen op mijn eigen bank moeten kijken. Ik kon mijn team niet helpen, dat was pijnlijk. Maar nu ben ik weer fit en geniet ik van mijn dagen bij Ajax.'

Op zondag sprak Rulli met de keeperstrainer van Ajax. 'Hij vroeg of ik wilde spelen. Ik zei natuurlijk ja, want ik ben een competitief persoon. Ik ben heel blij dat ik na een hele lange tijd kan zeggen dat ik weer fit ben, win en de nul houd', zegt Rulli. De Argentijn kende de regel dat de leeftijdsgrens voor keepers komt te vervallen als belofenteams elkaar treffen nog niet zo lang. 'Ze vertelden het me een maand geleden. Ik wist het niet. Maar het is fijn, want in het eerste team is er niet voor iedereen ruimte. Sommige mensen moeten minuten maken. Voor mensen zoals ik is het fijn om minuten te maken. Ik moet zo de trainer van Jong bedanken voor de kans om weer te spelen.'

Ambities van Rulli

In de afgelopen zomer leek Rulli zelfs nog dicht bij een vertrek bij Ajax. Zo werd hij gelinkt aan meerdere clubs, waaronder Bayern München. 'Ik wil er niet over praten', zegt hij nu. 'Ik geniet nu. Ik maak deel uit van Ajax en ik ben hier heel blij. Natuurlijk wil ik weer voor het eerste elftal spelen, dat is mijn volgende doel. Ik blijf strijden voor die plek', aldus Rulli, die op dit moment Diant Ramaj voor zich moet dulden als eerste keeper van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.