Rijkhoff maakt maandagavond debuut voor Jong Ajax

door Bart Veenstra 54

Bron Ajax Showtime

Rijkhoff maakt maandagavond debuut voor Jong Ajax

door Bart Veenstra 54

Bron Ajax Showtime

Julian Rijkhoff gaat maandagavond zijn debuut maken voor Jong Ajax. Het is nog niet zeker of de van Borussia Dortmund overgekomen spits in de basis begint, maar duidelijk is wel dat de spits minuten gaat maken tegen Jong FC Utrecht.

Foto: AFC Ajax

Rijkhoff kwam op de slotdag van de winterse transferperiode over van Borussia Dortmund. De spits tekende in Amsterdam een contract tot de zomer van 2027 met een optie voor nog een seizoen. Het is de bedoeling dat Rijkhoff bij Ajax gaat meetrainen met de A-selectie, terwijl hij voorlopig nog zijn duels met Jong Ajax zal spelen.

Zelf hoopt Rijkhoff zo snel mogelijk minuten voor Ajax 1 te kunnen maken. Daar heeft hij Brian Brobbey en Chuba Akpom als concurrenten. 'Ik ken bijna iedereen hier, oude teamgenoten. Ik heb altijd gezegd dat ik nog terug zou willen naar Ajax. Ik ben blij dat het nu gebeurd is. Ook voor mijzelf denk ik dat dit de beste keuze is. Ik hoop Ajax verder te helpen en voor mezelf ook mijn doel te bereiken', zei hij onder meer.

Van 't Schip over Rijkhoff

Van 't Schip sprak afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie nog over de terugkeer van Rijkhoff bij Ajax. 'Ik ken hem van wat beelden, maar nog niet echt als speler. Hij gaat gewoon bij ons trainen en dan is het aan hem om via wedstrijden in Jong en via trainingen te laten zien dat hij voor ons ook waardevol kan zijn.'

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.