Van 't Schip blij met afketsen Akpom-transfer: 'Ik wilde Chuba niet kwijt'

door Bart Veenstra 32

Bron AS

Van 't Schip blij met afketsen Akpom-transfer: 'Ik wilde Chuba niet kwijt'

door Bart Veenstra 32

Bron AS

Laatst geüpdatet

John van 't Schip is blij dat Chuba Akpom nog altijd speler van Ajax is. De Engelse spits leek - in ieder geval voor de buitenwacht - op de slotdag van de winterse transferperiode op weg naar Nottingham Forest, maar van een overgang naar de club uit de Premier League kwam het niet.

'Het was voor mij heel duidelijk', begint Van 't Schip vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. 'Ik wilde Chuba niet kwijt. Hij is belangrijk voor ons. Je haalt iemand (Henderson, red.) binnen waar we blij mee zijn, en dan zou je vervolgens iemand laten gaan waar je dan niemand voor terughaalt of waar niemand meteen staat als opvolger. Voor mij was dat een no-go, al beslis ik dat niet hoor.'

Volgens Van 't Schip wilde Nottingham Forest Akpom huren. 'Dus daar zouden we sowieso niet aan meewerken. In alle redelijkheid is dat goed gegaan (met Ajax, red.)', zegt de trainer, die hoort dat Ajax een tegenbod zou hebben gedaan. 'Als er ineens een bedrag zou zijn betaald, is het een ander verhaal. Maar ik ben er niet bij geweest', aldus Van 't Schip, die daarmee laat doorschemeren dat hij er het fijne niet van weet.

Julian Rijkhoff terug op het oude nest

Met Julian Rijkhoff kwam er bovendien een spits bij. Het talent kwam over van Borussia Dortmund en zal in Amsterdam meetrainen met de hoofdmacht en zijn wedstrijden voorlopig spelen met Jong Ajax. 'Ik heb hem vanochtend gezien. Ik ken hem van wat beelden, maar nog niet echt als speler. Hij gaat gewoon bij ons trainen en dan is het aan hem om via wedstrijden in Jong en via trainingen te laten zien dat hij voor ons ook waardevol kan zijn.'

Wedden dat Ajax wint van PSV? Krijg 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.