Ajax maakt terugkeer Rijkhoff bekend; spits komt over van Borussia Dortmund

door Jon van Dam 161

Bron Ajax.nl

Ajax maakt terugkeer Rijkhoff bekend; spits komt over van Borussia Dortmund

door Jon van Dam 161

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Julian Rijkhoff overgenomen van Borussia Dortmund, zo meldt de club op zijn officiële kanalen. De spits heeft in Amsterdam een contract getekend tot de zomer van 2027, met een optie voor nog een jaar.

FOTO: AFC AJAX

Rijkhoff kende een lastige situatie bij de ploeg uit de Bundesliga en wilde zelf graag terugkeren naar de club waar hij opgroeide. Deze week bereikte de aanvaller een definitief persoonlijk akkoord met de Amsterdamse club. Vervolgens gaf de Raad van Commissarissen donderdagmiddag groen licht voor de transfer van Rijkhoff.

De Lang tevreden over transfer Rijkhoff

Kelvin de Lang, die momenteel het technische beleid uitvoert bij Ajax, is blij met de terugkeer van Rijkhoff. Daarnaast legt hij uit welk plan Ajax voor ogen heeft met het talent. 'Julian zal worden toegevoegd aan de trainingsgroep van Ajax 1, maar zal zijn wedstrijden de komende tijd bij Jong gaan spelen. We zijn heel blij dat Julian ondanks de interesse van een aantal grote clubs met volle overtuiging voor een terugkeer naar Ajax heeft gekozen om hier voor zijn kans te vechten.'

Rijkhoff keert bij Ajax terug op het oude nest. De jongeling werd al in 2012 opgepikt door de Amsterdammers bij FC Purmerend. Vervolgens doorliep de aanvaller diverse jeugdelftallen, alvorens hij in januari 2021 naar Borussia Dortmund vertrok. In Duitsland sloot hij aan bij het O17-team. Dit seizoen maakte Rijkhoff voornamelijk minuten in de O19 van Die Borussen. In de U19-Bundesliga West was hij goed voor zeven goals en drie assists in acht wedstrijden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.