Ajax verwacht 'weinig spektakel' op slotdag transfermarkt: 'Genoeg reuring, weinig mutaties'

door Jesse ter Haar 249

Bron Algemeen Dagblad

Ajax verwacht 'weinig spektakel' op slotdag transfermarkt: 'Genoeg reuring, weinig mutaties'

door Jesse ter Haar 249

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax verwacht 'weinig spektakel' op de slotdag van de transfermarkt, zo schrijft het Algemeen Dagblad donderdag. 'Genoeg reuring, maar weinig mutaties. Dat is het verhaal van Ajax in de laatste dagen van de transferperiode', zo schrijft men. Spraakmakende transfers worden er niet verwacht, al kan er nog wel actie rond Anass Salah-Eddine en Julian Rijkhoff komen.

Ajax en FC Twente zijn nog altijd in gesprek over de toekomst van de linksback. Hij speelde vorig jaar al op huurbasis in Enschede en nu is een definitieve overstap onderwerp van gesprek. De linkspoot ging dit seizoen voor zijn kans in Ajax 1, maar is er niet in geslaagd een basisplaats en belangrijke rol af te dwingen. Niet onder Maurice Steijn en ook niet onder John van 't Schip, die op de linksbackpositie wisselt tussen Borna Sosa en Ar'Jany Martha.

Daarnaast lijkt het wachten op de komst van Rijkhoff. De spits, die eerder al in de jeugdopleiding van Ajax speelde, lijkt over te komen van Borussia Dortmund. De jongeling en de club uit Amsterdam wisten op woensdag een akkoord op hoofdlijnen te bereiken, waardoor de bal bij de clubs ligt. Rijkhoff is al in Nederland, maar zal een akkoord tussen Ajax en Borussia Dortmund toch echt nog moeten afwachten. Slagen beide partijen daarin, dan wacht er een contract voor vierenhalf jaar.

Verder is er de afgelopen weken veel reuring geweest rond de selectie van Ajax, maar meer veranderingen hoeven er voorlopig niet te worden verwacht. Zodoende lijken spelers als Steven Bergwijn, Carlos Forbs en Chuba Akpom allen in Amsterdam te blijven. Bergwijn blijft voorlopig slechts een alternatief voor Bayern München, terwijl Ajax de overige twee genoemde spelers (nog) niet wil laten gaan. Voor beide spelers was wel voldoende interesse. Gerónimo Rulli tot slot, wilde de club verlaten maar zag tot op heden geen geschikte optie voorbijkomen.

Ajax richt zich op zomer

'Omdat (lucratieve) uitgaande transfers uitblijven, hoeft John van 't Schip ook niet meer op een extra ervaren versterking te rekenen', wordt er tot slot geschreven. 'De interim-coach sprak na de zege op Heracles de hoop uit dat Ajax deze maand vast nog wat verder ging met de wederopbouw, maar alle ballen lijken daarvoor op het voorjaar - zodra algemeen directeur Alex Kroes is begonnen en een nieuwe technisch directeur en trainer zijn aangesteld - te gaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.