Rijkhoff twijfelde niet: 'Het spreekt veel vertrouwen uit dat de club me zo graag terug wilde'

door Jari Perridon 27

Bron ESPN

Rijkhoff twijfelde niet: 'Het spreekt veel vertrouwen uit dat de club me zo graag terug wilde'

door Jari Perridon 27

Bron ESPN

Julian Rijkhoff maakte maandagavond zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer bij Ajax. Dit deed hij in het competitieduel tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax (0-1). Na een lastige periode bij Dortmund besloot het negentienjarige talent om deze winter terug te keren bij zijn oude club. In een interview met ESPN legt hij uit waarom een terugkeer het beste was en wat Ajax met hem van plan is.

'Ik heb chaosweken gehad. De afgelopen vier weken waren vermoeiend en zwaar. Alles is uiteindelijk op de laatste dag geregeld. Ik ben hartstikke blij dat het uiteindelijk nog gelukt is en dat ik weer hier minuten kan maken', zegt de jonge spits voor de camera van ESPN.

Afgelopen zomer gingen er ook al geruchten rond dat Rijkhoff terug zou kunnen keren bij Ajax, maar een terugkeer kwam er niet. Rijkhoff legt zelf uit hoe de situatie in elkaar zat: 'Ik wilde sinds de winter terug naar Ajax, want toen werden ze echt concreet. In de zomer was het niet concreet en was het niet alleen Ajax. Ik had voor mijzelf toen nog niet bedacht waar ik naartoe wilde. In de winter heb ik besloten dat ik open stond voor een terugkeer.' Rijkhoff geeft aan dat hij en zijn team (zaakwaarnemers) van mening waren dat een doorstroom naar het eerste van Dortmund een lastige opgave ging worden.

Vertrouwen van Ajax in Rijkhoff

'Ik paste niet in het straatje van de trainer van het eerste team. Ze wilden niet dat ik wegging, ze wilden dat ik tot de zomer bleef. Maar mijn gevoel en iedereen die ik erover sprak, zei dat het beter was om de stap te maken.' Rijkhoff twijfelde vervolgens geen moment toen bleek dat Ajax concreet werd. Het spreekt volgens hem veel vertrouwen uit dat de club hem zo graag terug wilde en hem al die jaren op de voet heeft gevolgd.

Rijkhoff gaat in het interview ook wat dieper in op het plan dat Ajax met hem heeft. Hij laat weten onderdeel te zijn van het eerste, waarbij hij het volledige trainingsprogramma van de hoofdmacht volgt. Vooralsnog zal hij zijn wedstrijden spelen in Jong Ajax en moet de jongeling zelf minuten in het eerste gaan afdwingen door goed te presteren op de trainingen en bij Jong Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.