Van 't Schip opgelucht: 'Dat we dat hebben weten om te draaien is heel belangrijk'

door Timo Suur 127

Bron ESPN

Van 't Schip opgelucht: 'Dat we dat hebben weten om te draaien is heel belangrijk'

door Timo Suur 127

Bron ESPN

John van 't Schip is opgelucht na de zwaarbevochten 1-2 overwinning van Ajax op FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. De oefenmeester zag zijn ploeg goed wegkomen in Noorwegen dankzij een uitblinkende Diant Ramaj onder de lat.

'Blijdschap en opluchting overheersen', reageert een opgeluchte Van 't Schip na afloop tegenover ESPN. Ajax heeft een paar lastige wedstrijden achter de rug waarin de resultaten niet goed waren. 'Dat we dat hebben weten om te draaien is heel belangrijk. En dat we in de volgende ronde zitten. Voor de club, maar ook voor de jongens.'

Het strijdplan van Ajax leek vanaf de eerste seconde duidelijk zichtbaar. De Amsterdammers stonden met een laag blok in defensief opzicht en er werd weinig druk gegeven op de bal. Toch was Van 't Schip niet tevreden over de uitvoering van het tactische plan. 'We hebben van tevoren afgesproken om iets in te gaan zakken, maar om wel momenten te zoeken om druk te zetten', legt de hoofdtrainer uit. 'We wilden niet té ver inzakken, maar dat was ook de verdienste van Bodø.'

Van 't Schip zag Ajax goed wegkomen

Van 't Schip schroomt niet om te beamen dat Ajax goed wegkwam tegen FK Bodø/Glimt. 'Vandaag was het een kwestie van een goede keeper en een beetje geluk', doelt de Ajax-trainer onder meer op een uitblinkende Ramaj. 'Maar voor ons was het een heel belangrijke overwinning, helemaal gezien de afgelopen week', besluit Van 't Schip.

Door de overwinning op FK Bodø/Glimt heeft Ajax zich weten te plaatsen voor de achtste finales van de Conference League. De loting hiervoor vindt vrijdagmiddag om 13.00 uur plaats in Nyon. Lees hier wie de potentiële tegenstanders zijn van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.