Van 't Schip bespreekt goede vorm Kaplan: 'Verrast in de zin dat hij constant heeft gepresteerd'

door Bart Veenstra 27

Bron AS

Van 't Schip bespreekt goede vorm Kaplan: 'Verrast in de zin dat hij constant heeft gepresteerd'

door Bart Veenstra 27

Bron AS

Laatst geüpdatet

John van 't Schip is tevreden over de ontwikkeling die Ahmetcan Kaplan doormaakt. De Turkse verdediger moest vanwege meerdere blessures lang wachten op zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax, maar sinds zijn invalbeurt tegen AZ en zijn basisdebuut tegen FC Utrecht lijkt hij al niet meer weg te denken uit de defensie van Ajax.

Tijdens de persconferentie van woensdagmiddag gaat Van 't Schip in op de goede vorm van Kaplan. 'Of ik verrast ben dat hij het goed doet? Ik ben verrast in die zin dat hij constant heeft gepresteerd', vertelt de interim-trainer van Ajax. 'Ik heb hem ook een aantal keren bij Jong gezien. Daar heeft hij tijd nodig gehad om in een bepaald ritme te komen. Hij was wisselvallig, maar je kon door de wedstrijden heen wel zien dat hij een betrouwbare en goede verdediger is. In combinatie met Hato en Rensch stond het goed tijdens de afgelopen wedstrijd (tegen FC Utrecht, red.).'

Over Hato gesproken: de jonge verdediger viert donderdag zijn achttiende verjaardag en dat betekent dat hij eerdaags zijn contract gaat verlengen bij Ajax. Van 't Schip is in zijn nopjes met de ontwikkeling die de talentvolle verdediger op dit moment doormaakt. 'Als je ziet wat hij al heeft gepresteerd op zo'n jonge leeftijd... Hij speelt ook continu', zegt Van 't Schip, die daarna even de tijd neemt om die uitspraak op de houten desk af te kloppen.

'Het is ongekend. Hij is snel, sterk, speelt geconcentreerd en is daarnaast een voetballer die echt een Ajax-voetballer is', vervolgt Van 't Schip zijn verhaal. 'Hij raakt opbouwend niet in paniek. Hij is nog jong, dus hij zal ook momenten hebben dat het minder gaat, maar over het grote gedeelte genomen is het een betrouwbare speler, die nog wel het een en ander zal moeten leren.'

Ajax tegen Aston Villa

Van 't Schip sprak de aanwezige media woensdagmiddag toe tijdens een persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Aston Villa in de Conference League. De wedstrijd van donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA begint om 18.45 uur. Ajax moet het tegen de nummer vier van de Premier League doen zonder Steven Bergwijn. De aanvaller is nog altijd herstellende van een hamstringblessure. Ook Steven Berghuis lijkt het duel op dit moment niet te gaan halen.

Ontvang nu 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax niet verliest van Aston Villa!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.