Ajax tegen Aston Villa zonder Bergwijn; Berghuis vermoedelijk ook afwezig

door Bart Veenstra 194

Bron AS

Ajax tegen Aston Villa zonder Bergwijn; Berghuis vermoedelijk ook afwezig

door Bart Veenstra 194

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax moet het in de Conference League-wedstrijd tegen Aston Villa doen zonder aanvoerder Steven Bergwijn. De aanvaller is nog altijd herstellende van een hamstringblessure en is nog niet inzetbaar. Ook door de naam van Steven Berghuis lijkt een streep te kunnen. De creatieveling heeft last van zijn knie.

Tijdens de persconferentie van woensdagmiddag gaat Van 't Schip in op de blessures van Berghuis en Bergwijn. 'Berghuis heeft een lastige blessure. Hij heeft pijn aan de binnenkant van zijn knie. Lopen gaat goed, maar een bal trappen niet. Daar heeft hij nog heel veel last van. Ik ga er niet van uit dat hij morgen (donderdag, red.) redt.'

'Bergwijn is er sowieso niet bij. Eventueel volgende week of eventueel tegen Sparta. Maar ook zondag (tegen Fortuna Sittard, red.) staat hij nog niet op de lijst', aldus Van 't Schip, die later gevraagd wordt of hij een risico zou willen nemen met Berghuis. 'Nogmaals: hij kan in principe heel veel, maar het is te pijnlijk op het moment dat hij een bal trapt. Als dat weg is of de pijn gaat sneller weg - en dat zou een goed teken zijn - kan hij in principe spelen. Zolang die pijn blijft hangen, is het niet mogelijk. Het is niet de bedoeling dat hij speelt met een injectie of pillen.'

Rensch speelt ondanks schorsing Eredivisie gewoon in Conference League

Van 't Schip krijgt vervolgens de vraag of hij rekening houdt met de schorsing van Devyne Rensch in de Eredivisie. In dat geval zou hij donderdagavond met Jakov Medić kunnen spelen, aangezien Josip Šutalo - over wie overigens niet werd gesproken tijdens de persconferentie - geblesseerd én geschorst is. 'Nee, daar houd ik geen rekening mee tegen Villa', aldus Van 't Schip, die daarmee lijkt aan te sturen op een defensie met Rensch, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato als centrale verdedigers.

Ontvang nu 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax niet verliest van Aston Villa!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.