Van 't Schip: 'Werk al maanden met deze staf en ik merk daar niets van'

door Bart Veenstra 108

Bron AS

Van 't Schip: 'Werk al maanden met deze staf en ik merk daar niets van'

door Bart Veenstra 108

Bron AS

Laatst geüpdatet

John van 't Schip wil niet al te veel zeggen over de uitspraken van voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn over Hedwiges Maduro. Afgelopen maandag was Steijn aanwezig bij Rondo en in de talkshow van Ziggo Sport sprak de oud-trainer van Ajax erg negatief over de huidige assistent-trainer van Ajax.

In Rondo gaf Steijn aan dat Maduro bepaalde zaken had doorgespeeld naar 'dat wijf' van Almere City, waarmee sportpsycholoog Annemieke Zijerveld werd bedoeld. Steijn gaf aan dat er 'harde noten' waren gekraakt en dat - als Ajax eind oktober had gewonnen van FC Utrecht - niet hij, maar Maduro had moeten vertrekken bij Ajax. De wedstrijd werd verloren met 4-3, waarna Steijn uiteindelijk 'in goed overleg' met Ajax vertrok.

Van 't Schip heeft de uitzending van Rondo niet gezien, maar kreeg het uiteraard wel mee. 'Ik heb niets nieuws gehoord', zegt de interim-trainer van Ajax. 'Maduro is twee dagen in België geweest voor een cursus, ik heb hem net wel gezien. We hebben er elkaar alleen vanochtend over gesproken. Het is ook niet in het belang van Ajax dat ik daar te diep op inga. Het belang van Ajax is de wedstrijd tegen Aston Villa van donderdag. Het is niet leuk, maar wat ik zeg: ik heb daar andere inzichten in. Ik werk al een paar maanden met deze staf en ik merk er niets van.'

Band Maduro met Unai Emery

Met het oog op het tweeluik met Aston Villa kan Maduro Van 't Schip mogelijk tips geven over Aston Villa-manager Unai Emery. Maduro werkte bij Sevilla en Valencia samen met Emery en dus kent hij de oefenmeester door en door. 'Daar hebben we uiteraard over gesproken', zegt Van 't Schip.

'Het is elke keer een andere ploeg die hij heeft. Hij is succesvol, met name in Europa. We hebben gekeken naar de manier van spelen van Villa. Wat zij goed doen? Het heeft te maken met de kwaliteit van de spelers. Het is heel degelijk. Ze kunnen op balbezit spelen, maar ook heel direct. Dan spelen ze lang, sluiten ze aan en zijn ze heel gevaarlijk. Ze hebben een spits (Ollie Watkins, red.) die heel snel is, maar ook heel sterk en balvast.'

Ontvang nu 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax niet verliest van Aston Villa!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.