Van Praag en Van Wijk officieel voor drie jaar in de RvC van Ajax

door Bart Veenstra 4

Bron Ajax Showtime

Van Praag en Van Wijk officieel voor drie jaar in de RvC van Ajax

door Bart Veenstra 4

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Michael van Praag en Leo van Wijk zijn officieel toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Ajax. Dit werd vrijdag bepaald tijdens de aandeelhoudersvergadering bij Ajax. Van Praag en Van Wijk nemen voor drie jaar - tot de aandeelhoudersvergadering van 2026 - zitting in de RvC van Ajax.

De keuze voor Van Praag werd 'in het bijzonder' gemotiveerd door zijn brede ervaring binnen de nationale en internationale sportwereld én bij Ajax. Van Praag was eerder directievoorzitter van Ajax en was later ook president van de KNVB en had meerdere functies bij de UEFA. Zodoende beschikt hij over de kennis en ervaring die nodig is voor een commissaris van Ajax, zo klinkt het. De benoeming van Van Praag is voor een periode van drie jaar, dus tot en met de aandeelhoudersvergadering van november 2026.

Van Praag is bovendien verkozen tot nieuwe voorzitter van de RvC van Ajax. Hij is daarmee de opvolger van Pier Eringa, die eind september opstapte. Ering was pas sinds maart actief als voorzitter van de RvC van Ajax, maar na aanhoudende kritiek besloot hij op te stappen. Voor Eringa was Leen Meijaard de voorzitter van de RvC van Ajax.

Leo van Wijk terug op oude nest

Ook Van Wijk is terug bij Ajax. Van Wijk heeft een uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven, waaronder als president-directeur en CEO van KLM. Daarnaast was hij ook al commissaris en RvC-voorzitter van Ajax. 'Met zijn ervaring en zijn Ajax-DNA is Leo van Wijk een geschikte kandidaat met brede steun binnen de club', klonk het eerder. Ook Van Wijk neemt voor een periode van drie jaar zitting in de RvC van Ajax. Dit betekent dat ook hij commissaris zal zijn tot de aandeelhoudersvergadering van 2026.

Op woensdag 27 december zal de RvC van Ajax met Danny Blind nog een nieuw persoon mogen verwelkomen. Ook Blind keert terug op 'het oude nest'. Blind wordt de technisch commissaris van Ajax. Op de hiervoor genoemde datum organiseert Ajax een buitengewone aandeelhoudersvergadering en dan zal Blind worden benoemd tot commissaris van Ajax. Blind zal - mits benoemd - tot november 2027 plaatsnemen in de RvC van Ajax.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Wil jij in aanmerking komen voor free bets voor de interlands van Oranje? Bij Jack's Casino ben je aan het juiste adres!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.