Van Praag en Van Wijk voorgedragen als nieuwe commissarissen, Van Halst verlaat Ajax

door Jesse ter Haar 215

Bron Ajax.nl

Van Praag en Van Wijk voorgedragen als nieuwe commissarissen, Van Halst verlaat Ajax

door Jesse ter Haar 215

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

De Raad van Commissarissen van Ajax heeft Michael van Praag en Leo van Wijk officieel voorgedragen als nieuwe commissarissen, zo is te lezen op Ajax.nl. Het enige wat nog rest, is de officiële stemming en daarmee benoeming tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 17 november.

Mocht alles op 17 november in kannen en kruiken worden gebracht, dan is Van Praag vanaf dat moment de voorzitter van de RvC van Ajax. De benoeming van de voormalig medewerkers van de Amsterdamse club wordt in ieder geval al ondersteund door de ondernemingsraad. Zodoende lijkt de stemming tijdens de AVA van volgende maand slechts een formaliteit.

Wanneer Van Praag en Van Wijk worden benoemd als nieuwe commissarissen van Ajax, dan keren zij terug op oude en daarmee bekend grond. Eerstgenoemde was tussen 1989 en 2003, een periode waarin Ajax de Champions League won, al voorzitter van de Amsterdammers. Van Wijk op zijn beurt, werd in 2012 al eens toegevoegd aan de RvC van Ajax. Tussen 2016 en 2020 was hij vervolgens voorzitter van de raad.

Vlak na de eerste geluiden over de komende voordracht van Van Praag en Van Wijk liet eerstgenoemde zich al uit over wat hem te doen staat binnen de club Ajax. 'Het eerste wat ik ga doen is met mijn collega's van de Raad van Commissarissen om de tafel zitten om te horen wat er speelt en wat er aan de hand is', sprak Van Praag, doelend op de huidige onrust binnen de club. 'Het tweede is bezoeken brengen aan de harde kern en supportersverenigingen.'

Van Halst verlaat Ajax

Verder is er nieuws over Jan van Halst, die momenteel tijdelijk optreedt als de algemeen directeur van Ajax. Hij vult de leegte op totdat Alex Kroes toestemming van AZ krijgt om over te stappen naar Ajax. Vanaf dat moment is hij de vaste algemeen directeur. Wanneer Kroes in Amsterdam arriveert, verlaat Van Halst de club. Hij vindt het 'niet meer zuiver' om na 15 maart 2024 - wanneer Kroes in dienst treedt - terug te keren in de RvC.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.