Van Halst heeft geen spijt van keuze voor directierol: 'Ajax-vuurtje in mij is nog meer gaan wakkeren'

door Bart Veenstra 46

Bron Ajax Showtime

Van Halst heeft geen spijt van keuze voor directierol: 'Ajax-vuurtje in mij is nog meer gaan wakkeren'

door Bart Veenstra 46

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Jan van Halst heeft geen spijt van zijn beslissing om tijdelijk de functie van algemeen directeur bij Ajax in te vullen. Omdat Alex Kroes pas vanaf half maart aan de slag kan bij Ajax zocht de Amsterdamse club naar een tijdelijke oplossing en daarvoor kwam het uit bij technisch commissaris Van Halst.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering blikt Van Halst, die pas sinds eind mei zitting nam in de RvC van Ajax, terug op de keuze om over te stappen naar de directie. 'Ik heb er goed over na moeten denken, want deze job vergt veel. Ik sta hier dan ook met gemengde gevoelens, want de resultaten vallen tegen en we hebben de samenwerkingen met Sven Mislintat en Maurice Steijn vroegtijdig moeten beëindigen. Toch heb ik "ja" gezegd en dat komt mede door het Ajax-vuurtje dat in mijn korte tijd als commissaris nog meer is gaan wakkeren.'

Van Halst legt dat zijn keuze uiteindelijk vooral te danken is aan het feit dat hij de mensen waarmee hij zou gaan samenwerken beter is gaan leren kennen, steeds meer is gaan waarderen en omdat hij er een uitdaging in zag om te gaan helpen om alle teams en afdelingen samen te brengen. 'Dat is niet altijd goed gegaan en dat doet pijn, maar ik heb vooral aandacht besteed aan de saamhorigheid. De saamhorigheid begint bij het menselijke, het oog hebben voor elkaar.'

Van Halst ziet meer saamhorigheid bij Ajax

Ajax kent moeilijke tijden, maar toch gloort er hoop aan het einde van de horizon. Van Halst legt uit hoe dat komt. 'Ik merk de laatste weken, ondanks de enorme druk, dat de empathie en saamhorigheid er binnen Ajax weldegelijk is. Ik merk het aan kleine dingen, die eigenlijk heel groot zijn. Aan de hartverwarmende reacties die ik van collega's heb mogen ontvangen in de meest stressvolle dagen. En ik heb het gemerkt in ons directieteam. Ik zie de laatste weken een stijgende lijn', aldus de interim-directeur, die na de komst van Kroes - half maart - zal vertrekken bij Ajax.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.