Geelen deelt compliment uit aan Van der Sar: 'Een van de meest fijne collega's'

door Bart Veenstra 43

Bron Ajax Showtime

Geelen deelt compliment uit aan Van der Sar: 'Een van de meest fijne collega's'

door Bart Veenstra 43

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Menno Geelen heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering een lans gebroken voor de vertrokken algemeen directeur Edwin van der Sar. De commercieel directeur werkte elf jaar lang samen met Van der Sar en benadrukt tijdens de vergadering dat hij altijd goed heeft kunnen samenwerken met de voormalig doelman van Ajax. Bovendien las hij een brief van Van der Sar voor.

Geelen wil het, nadat hij zich aansluit bij de eerdere toespraak van financieel directeur Susan Lenderink, hebben over Van der Sar. 'Edwin is iemand met wie ik elf jaar heb samengewerkt. Iedereen mag hem uiteraard beoordelen op alles wat hij goed of minder goed heeft gedaan. Dat deden wij onderling ook altijd', zegt Geelen. 'Ik zie hem vooral als één van de meest fijne collega's waar ik ooit mee heb gewerkt en waarmee we samen, naast dieptepunten, vooral heel veel mooie hoogtepunten hebben beleefd. Ik, en heel veel collega's met mij, kijken positief terug op de samenwerking.'

'Het nieuws wat ik echt belangrijk vind, is het trieste nieuws deze zomer over de bloeding bij de hersenen die Edwin kreeg', vertelt Geelen vervolgens. 'Dat heeft diepe impact gemaakt. Op iedereen bij de club en zeker ook bij mij. Daarom is het fijn te melden dat het nu weer goed met hem gaat. Ik spreek hem nog geregeld. Niet meer iedere dag zoals de afgelopen elf jaar, maar het scheelt niet veel. Het is nu alleen niet meer als collega, maar als vriend.'

Brief Edwin van der Sar

Geelen geeft aan het daarna fijn te vinden om een brief van Van der Sar, die de vertrokken directeur heeft geschreven aan de aandeelhouders, voor te lezen. In die brief geeft Van der Sar aan het een eer te hebben gevonden om bij Ajax te hebben mogen werken. Hij blikt in zijn brief ook terug op de jaren waarin Ajax weer Europese successen kende en meerdere landstitels wist te winnen. Over het seizoen 2018/19 schrijft Van der Sar dat 'de hele wereld de liefde en bewondering voor Ajax weer herbeleefde zoals in de jaren zeventig en in 1995'.

Na het afgelopen seizoen nam Van der Sar afscheid van Ajax. Naar eigen zeggen omdat hij zich niet meer op zijn plaats voelde. 'Ajax moet en zal altijd synoniem zijn aan het geven van kansen aan de jeugd, aan de talenten', aldus Van der Sar. 'Op het veld en op kantoor, om de kwaliteit te blijven waarborgen die bij Ajax past en waarop we beoordeeld worden', aldus Van der Sar, die tot slot iedereen rondom Ajax bedankt voor de steun in de afgelopen jaren en de club bovendien veel succes wenst voor de komende tijd.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.