[Update] 'Van den Boomen mogelijk maandag al gepresenteerd als speler van Ajax'

door Jesse ter Haar 1268

[Update] 'Van den Boomen mogelijk maandag al gepresenteerd als speler van Ajax'

door Jesse ter Haar 1268

Laatst geüpdatet

Branco van den Boomen keert terug bij Ajax, zo meldt Fabrizio Romano via Twitter. De middenvelder komt transfervrij over van Toulouse FC, waar hij furore maakte afgelopen jaar in de Ligue 1.

De Italiaanse transferexpert meldt dat er een principe-akkoord is tussen Ajax en Van den Boomen over een transfervrije overstap deze zomer. Verwacht wordt dat de middenvelder één dezer dagen de medische keuring ondergaat in Amsterdam.

Van den Boomen komt dus transfervrij over van Toulouse FC. Hij besloot afgelopen week zijn contract aldaar niet te verlengen. Zodoende hoeft Ajax geen transfersom voor hem te betalen. Romano spreekt dan ook over een 'grote en slimme' deal van Ajax.

De Nederlander promoveerde vorig seizoen met Toulouse FC naar de Franse Ligue 1 en groeide uit tot één van de belangrijkste spelers van de club. Tot nu toe speelde hij 33 competitieduels, waarin hij goed was voor 5 goals en 8 assists. Met zijn club legde Van den Boomen ook beslag op de Franse beker. Met een assists had hij een aandeel in de 1-5 zege op FC Nantes.

Van den Boomen eerste aankoop van Mislintat

Van den Boomen is de eerste aankoop van nieuwbakken technisch directeur Sven Mislintat. De transfer komt vrijwel uit de lucht vallen, daar Romano het als eerste meldt. Mislintat heeft zodoende de overstap in alle stilte kunnen regelen.

Ajax is geen onbekende club voor Van den Boomen. Tussen 2011 en 2013 doorliep hij de jeugdopleiding van de Amsterdammers en hij kwam ook vijtien keer uit voor Jong Ajax. Een doorbraak in het eerste elftal kwam er niet van. Via FC Eindhoven, sc Heerenveen, Willem II, nog eens FC Eindhoven en De Graafschap kwam de 27-jarige middenvelder in de zomer van 2020 terecht bij Toulouse FC. Drie jaar later is het cirkeltje alsnog rond met de transfer naar Ajax.

De Telegraaf komt met aanvullende informatie aangaande de transfer. Van den Boomen zet namelijk zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2027 Ajacied maakt.

Update - 17.00 uur (28 mei 2023) - 'Van den Boomen mogelijk maandag al gepresenteerd als speler van Ajax'

Branco van den Boomen lijkt zich spoedig Ajacied te kunnen gaan noemen. De middenvelder van Toulouse zou maandag mogelijk zelfs al gepresenteerd gaan worden, zo meldt Mike Verweij van De Telegraaf. Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax, zou 'de trage clubjuristen' nadrukkelijk aanzetten tot actie en dat zou ertoe geleid hebben dat het papierwerk al in orde is. Wat rest, is de medische keuring op maandag. Verder wordt nogmaals gemeld dat de oud-speler van de club een contract tot medio 2027 gaat tekenen.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.