[Update III] 'Klaassen rondt transfer naar Internazionale vlak voor Italiaanse deadline af'

door Brent Tomassen 1369

Bron Fabrizio Romano

[Update III] 'Klaassen rondt transfer naar Internazionale vlak voor Italiaanse deadline af'

door Brent Tomassen 1369

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Internazionale overweegt om Davy Klaassen op de laatste dag van de transfermarkt binnen te halen, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. Volgens de journalist zijn er geen onderhandelingen tussen de Italiaanse club en Donny van de Beek, maar is Klaassen wel een kandidaat in Milaan.

Romano schrijft dat er momenteel gesprekken plaatsvinden over de vraag of de Ajax-middenvelder zich op de laatste dag nog bij Internazionale zal voegen. Bij Ajax komt Klaassen minder aan spelen toe en het is ook geen geheim dat de Amsterdamse club wil meedenken als de ervaren middenvelder een transfer wil maken naar Italië.

Volgens Romano heeft Internazionale geen gesprekken gevoerd met oud-Ajacied Van de Beek en heeft de Italiaanse club geen kans om Youssouf Fofana over te nemen van AS Monaco. Klaassen werd in een eerder stadium al in verband gebracht met een transfer naar Olympique Lyon, maar de Franse club is uiteindelijk nooit echt concreet geworden.

'Het moet echt een mooie club zijn, want Ajax ga ik niet zomaar achterlaten'

Na de 0-1 nederlaag van Ajax tegen Ludogorets Razgrad werd Klaassen naar zijn toekomst gevraagd. De Ajax-middenvelder kon niet zeggen of het zijn laatste minuten in het Ajax-shirt waren. 'Je gaat vergelijken wat je hier hebt en wat er op je pad komt, dat weeg je af. Zodra dat gebeurt, zal ik dat gaan doen. Ajax is mijn club, die verlaat je niet zomaar voor elke andere club.' Klaassen vertelde donderdagavond dat hij 'nog niet echt' in gesprek was met andere clubs. 'Het is lastig, er gaan veel dingen rond. Er gebeurt veel bij Ajax en bij andere clubs. Het moet echt een mooie club zijn, want Ajax is mijn club. Dat ga ik niet zomaar achterlaten.'

Update - 08.35 uur (1 september 2023) - 'Internazionale wil Klaassen alleen als hij gratis naar Milaan kan komen'

Internazionale wil Davy Klaassen alleen van Ajax overnemen als de middenvelder dat gratis kan doen, zo schrijft La Gazzetta dello Sport vrijdag. De Milanezen zoeken een ervaren en multifunctionele middenvelder, die goedkoop is. Of het tot een definitieve transfer komt of tot een huurdeal: Internazionale wil Klaassen alleen als hij gratis de overstap naar Milaan kan maken. 'Het is mogelijk om alleen het salaris te betalen', schrijft het medium. Ajax zou dan alleen bonussen krijgen, bijvoorbeeld als Inter zich voor de Champions League weet te plaatsen.

Update II - 09.20 uur (1 september 2023) - 'Klaassen in Milaan voor medische keuring; Ajacied vertrekt transfervrij'

Transferexpert Fabrizio Romano heeft zijn 'here we go' gegeven voor de transfer van Davy Klaassen naar Internazionale. De Ajax-middenvelder is al in Milaan voor zijn medische keuring en om een definitieve transfer naar Inter af te ronden. Klaassen zal later op de vrijdag een tweejarig contract ondertekenen in de Italiaanse stad. Volgens De Telegraaf kan Internazionale 'transfervrij toeslaan'. 'Al worden in het contract tussen de clubs enkele bonussen opgenomen.' Daarnaast spreekt het medium over een contract voor één seizoen met een optiejaar.

Update III - 20.10 uur (1 september 2023) - 'Klaassen rondt transfer naar Internazionale vlak voor Italiaanse deadline af'

Davy Klaassen mag zich speler van Internazionale noemen. Vrijdagavond meldt Voetbal International dat de transfer van de middenvelder 26 minuten voor het verstrijken van de Italiaanse deadline afgerond is. Klaassen komt (vooralsnog) transfervrij over van Ajax, dat middels prestaties nog wel enkele bonussen kan ontvangen door de overgang. Naar verluidt tekent Klaassen voor twee seizoenen in Milaan.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.