Klaassen over toekomst: 'Ajax is mijn club, dat laat ik niet zomaar achter'

door Jon van Dam 202

Bron AS

Klaassen over toekomst: 'Ajax is mijn club, dat laat ik niet zomaar achter'

door Jon van Dam 202

Bron AS

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen weet nog niet of hij na de transferdeadline bij Ajax speelt. Dat laat de middenvelder weten tegenover de camera van Ziggo Sport. Klaassen is verder niet te spreken over de nederlaag van Ajax tegen Ludogorets. De middenvelder kwam in het tweede bedrijf in het veld, maar kon zijn stempel niet drukken op het duel.

Klaassen vond Ajax niet spelen zoals ze vooraf hadden gehoopt. 'Ik weet niet waar ik moet beginnen, er zat gewoon helemaal niks in. Ik denk dat we geen kans hebben gecreëerd. En dat zegt wel genoeg denk ik.' De routinier begon de wedstrijd als wisselspeler. Klaassen zag hoe zijn ploeg maar moeilijk door de defensie van Ludogorets wist te komen. 'Het is logisch dat het met zoveel nieuwe jongens wennen is. Maar je moet wel het hoogste eisen van elkaar. We kunnen ons daar de komende weken niet achter verschuilen. Je speelt om de paar dagen voor de punten, en die moet je pakken.'

Trainer Maurice Steijn bracht Klaassen aan het begin van de tweede helft binnen de lijnen. De middenvelder verving Branco van den Boomen. Klaassen werd niet vrolijk van het vertoonde spel. 'We zijn door omdat we het vorige week goed hebben gedaan, maar vandaag was gewoon slecht. Het kost tijd om de nieuwe jongens in te passen. Dat gaat niet van de ene op de andere dag lopen als een trein. Dat moet je wel eisen. We kunnen ons er niet bij neerleggen dat we veel nieuwe jongens hebben, we hebben even nodig. Nee, zo gaat dat niet', aldus Klaassen.

Klaassen nog niet zeker over toekomst bij Ajax

Tenslotte gaat Klaassen nog in op de vraag of hij zijn laatste minuten in het Ajax-shirt heeft gespeeld. 'Dat weet je ook nooit, het is de voetballerij. Geen idee. Je gaat vergelijken wat je hier hebt en wat er op je pad komt, dat weeg je af. Zodra dat gebeurt, zal ik dat gaan doen. Ajax is mijn club, die verlaat je niet zomaar voor elke andere club.' Klaassen is naar eigen zeggen 'nog niet echt in gesprek' met andere clubs. 'Het is lastig, er gaan veel dingen rond. Er gebeurt veel bij Ajax en bij andere clubs. Het moet echt een mooie club zijn, want Ajax is mijn club. Dat ga ik niet zomaar achterlaten.'

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.