Brobbey: 'Het was gewoon niet goed genoeg'

door Jon van Dam 269

Bron AS

Brobbey: 'Het was gewoon niet goed genoeg'

door Jon van Dam 269

Bron AS

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is teleurgesteld in de prestatie van Ajax tegen Ludogorets. De Amsterdammers gingen in eigen stadion met 0-1 onderruit tegen de Bulgaarse opponent. Desondanks kwalificeerde Ajax zich wel voor de groepsfase van de Europa League.

'In het druk zetten ging het ook niet zoals we wilden. We moeten gewoon de afspraken nakomen en dan zal het vast wel beter gaan. We wilden druk zetten met de voorste drie, maar dat gebeurde niet altijd. Ik zette vaak samen met Stevie (Bergwijn, red.) druk. Voor Forbs is het nog nieuw, hij moet het nog leren.' Brobbey is van mening dat Ajax nog tijd nodig heeft om de automatismes erin te slijten. 'De nieuwe spelers weten nog niet echt hoe het systeem werkt en daarin moeten we ze ook helpen. Op een gegeven moment komt het vanzelf.'

Ajax haalde in de transferperiode een flink aantal nieuwe spelers. Volgens Brobbey gaat elke aanwinst zijn steentje bijdragen. 'Er zijn veel nieuwe gezichten, maar ze zijn waarschijnlijk allemaal goede spelers, anders had Ajax ze niet aangetrokken. We moeten gewoon ons team vullen en dat doen we, overal concurrentie.' Brobbey ziet een ander Ajax vergeleken ten opzichte van twee jaar geleden. 'Als je zag wat voor selectie we hadden, dat was een topselectie. Veel spelers zijn ook weggegaan, dus we moeten nu gaan wennen aan de nieuwe spelers, aan het systeem', erkent de spits.

Brobbey ligt niet wakker van concurrentie

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat haalde in de afgelopen weken twee concurrenten om de spitspositie van Ajax. Zowel Chuba Akpom als Georges Mikautadze kunnen uit de voeten op de positie van Brobbey. De 21-jarige Ajacied vindt het normaal dat Ajax de positie versterkt heeft. 'Ja, dat is mooi toch. Concurrentie maakt je alleen maar beter', besluit Brobbey.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.