Mislintat vindt selectie niet uit balans: 'Genoeg opties voor links centraal en rechtsbuiten'

door Jon van Dam 197

Bron AS

Mislintat vindt selectie niet uit balans: 'Genoeg opties voor links centraal en rechtsbuiten'

door Jon van Dam 197

Bron AS

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat is het niet eens met de uitspraak die Youri Mulder deed op Ziggo Sport voorafgaand aan de wedstrijd Ajax - Ludogorets. De oud-speler van FC Twente en Schalke 04 is van mening dat de selectie uit balans zou zijn. Mislintat legt tegenover datzelfde Ziggo Sport uit waarom dat volgens hem niet het geval is.

Mulder geeft aan dat de posities van linker centrale verdediger en rechtsbuiten onderbezet zijn. Mislintat heeft daar een andere kijk op. 'Als we kijken naar de linksbenige centrale verdediger. Jorrel Hato speelt daar, dat is onze eigen jeugdspeler en we hebben hem gepromoveerd naar Ajax 1. Ik denk dat hij op dit moment een van de grootste talenten is in het Europese voetbal. We hebben Gaston Ávila gehaald die zowel linksback als links centraal kan spelen. Verder hebben we Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine. Daarnaast hebben we vorig jaar met Ahmetcan Kaplan een groot talent gehaald.'

De directeur voetbalzaken van Ajax geeft aan dat er ook genoeg opties zijn voor de positie van rechtsbuiten. 'Kijk, we hebben met Steven Berghuis iemand die de laatste dertig wedstrijden voor het Nederlands Elftal voornamelijk als rechtsbuiten heeft gespeeld. Hij is een van onze Nederlandse leiders in het team. Daarnaast hebben we een aantal uitdagers op die positie met Francisco Conceição, Carlos Forbs en Georges Mikautadze.

Mislintat haalde al elf versterkingen naar Amsterdam

Na het vertrek van meerdere sterkhouders moest Mislintat aan de slag om de gaten in de selectie op te vullen. Hij haalde al tien nieuwe namen naar Ajax. Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medić, Anton Gaaei, Josip Sutalo, Chuba Akpom, Gastón Ávila en Georges Mikautadze werden aangetrokken. Ook lijkt Sivert Mannsverk van Molde FK snel officieel gepresenteerd te kunnen worden door Ajax.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.